måndag 5 januari 2009

Double Pocket Card

Hej på er! Här kommer mitt sista DT-alster med papperen från Maja Design - ett sött litet "Double Pocket Card" med två flikar som man kan stoppa exempelvis tags i.

Papper: "Halsduk" och "Stickad tröja" från Maja Designs "Skogspromenad"
Dekorationer: Brunt sheer ribbon med flockade blommor, 30 mm brett, Brunt organzaband med satinkant ton i ton. 15 mm brett, Journalingruta (under ängeln från Stämpelboden) från Classic K Margo
(Övrigt från mina egna gömmor)

Jag tänkte visa er hur man gör den här vikningen. Enklast är det om man använder ett papper som är mönstrat på båda sidor eftersom baksidan på papperet kommer att synas, men det går också bra att använda två mönstrade papper, klippa till en bit som täcker över den vita fliken som kommer att synas + baksidan, och limma på (som jag har gjort). Det tar några extra minuter bara. :-)


Börja som alltid med att plocka fram allting du behöver:

1. Ett dubbelsidigt mönstrat papper eller två enkelsidiga.
2. Pappersskärare & bigarblad (eller något annat hjälpmedel för att vika snygga kanter)
3. Sax, linjal och dubbelhäftande tejp (eller lim)

1. Skär till papperet så du får en bit som är 15 x 30 cm.
2. Vik papperet kant mot kant både på längden och på bredden så att det blir indelat i fyra lika stora rektanglar. Lägg det så som bilden till höger visar och klipp i den vikta skåran in mot mitten (du ser på det heldragna svarta strecket var och hur du ska klippa).

Nu ska vi vika lite! Vik in det nedre högra hörnet ända in till mitten av papperet. Vik därefter in den övre vänstra fliken - men inte lika långt. Ca 6 cm är lagom.

Vik sedan den övre vänstra rektangeln över den högra. Som du ser är det här som baksidan av papperet kommer att synas. Vill du kan du redan nu rita upp en lika stor bit av ett mönsterpapper och limma den ovanpå den vita baksidan så att den täcks helt. Själva kortets baksida kommer också att bli vit om du har ett enkelsidigt mönsterpapper, men det är enklast att limma dit en mönstrad bit när du är helt klar.


Mer vikning! Vik den nedre vänstra rektangeln under den nedre högra. Du ser baksidan av den vikta rektangeln markerad med ett X på bilden.

Den framstickande fliken markerad med X ska sedan vikas upp på den andra fliken så att den precis täcker den. Sen är det bara att vika hela underdelen uppåt....

....Och du är i princip klar! Bara att limma eller tejpa ihop längs kanterna. Enkelt va? Nu återstår bara att chalka kanter, spraya på glimmer mist, dekorera med band, stämpelmotiv eller något annat skojigt som du kan komma på.

Man kan även variera kortet genom att göra det bredare. Här finns en länk till samma typ av kort men med större mått.

Lycka till och Gott nytt år till er!

Kramar från Lillnettan

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Vilket superfint kort!! Måste göra! Typ nu!!!!

Ulrika

Tessan sa...

Vilken underbar vikning...Skall på middagsbjudning i kväll, får nog testa detta tips :)

Anonym sa...

vilket roligt och enkelt kort.Jag var bara tvungen att göra ett genast.Det blev hur bra som helst.Fram för mer enkla vikkort

Helena
helena@vestnet.nu