onsdag 27 maj 2009

LillBlomman limmar!

Idag tänkte jag visa vad jag använder för olika sorters produkter att fästa saker med när jag scrappar. Man kan lätt bli förvirrad som ny scrappare. Det viktigaste att tänka på är att alla måste vara syrafritt så inte dina foton blir förstörda. Lite av idén med scrapping är ju att spara minnen till kommande generationer och då måste fotona hålla länge. När du gör kort är det ju inte lika viktigt såklart!
Så här ser mina olika fästprodukter ut. Vi börjar uppe från vänster.

Limpenna-Denna är perfekt att ha när du ska fästa små pappersaker som utstansade bokstäver.
3 d kuddar- När du vill få en upphöjd effekt är dessa saken du behöver. Ett tips kan vara att ha några i olika tjocklek.
Flytande lim- Jag använder det flytande till att fästa band, papper, blommor, knappar osv. Det finns en uppsjö av olika märken av just denna typ. Ett tips är att ha ett snabbtorkande om du ska tex. fästa spets och band som veckas.
Fotofix- Man kan använa fotorutor att fästa både papper och sina foton med. Jag har blivit för lat för att använde de små rutorna nu så jag använder en taperunner. Men ibland är rutorna bra tt ha om du behöver pilla in en extra fästpunkt någonstans.
Dubbelhäftande tejp- Funkar till papper, band och om du ska montera ihop en box tex. Bra att ha olika tjocklekar hemma.
Glue dots- Dessa använder jag massor av då jag fäster blommor med dem. Men de funkar att fästa band, knappar och andra tyngre dekos med också. Finns i olika storlekar och tjocklekar.

Alla scrappare har sina favoritmärken men här är en bra bas i alla fall. Lycka till när ni limmar!

Kramar LillBlomman

1 kommentar:

Ulrika sa...

Suverän baskunskap!!!