söndag 4 juli 2010

Ulrika och Ulrika!!!

Skrivet av Ullis och Ulrika

Idag är det Ulrika-dagen och Scrapgalen har ju inte mindre än två stycken som lystrar till det namnet! Vi blev utmanade att skapa en layout om våra namn! Dessutom passar vi på att gratulera alla andra Ulrikor där ute! Grattis!!!

Först ut är det jag Ulrika B som visar en layout om mitt förhållande till mitt namn! Min mamma har döpt mig och min syster efter drottningar men tyvärr har jag aldrig känt mig som en Ulrika utan mer som en Ullis. Alla i min familj kallar mig för Ullis och alla vänner också, såklart!

Jag har skapat med underbara papper från Adornit i ljusgult och brunt.
Jag har även testat att virka runt en kant. Lätt men lite tidskrävande! Här syns också de vackra spetsarna från Prima och Websters som finns i butiken. Underbara och tokbilliga! Den söta virkade blomman finns kvar i blått och rosa.
Jag älskar denna fonten på Thickers! Här har jag använt den i brunt och placerat den över de söta kakpapperna. Ni finner båda i butiken!

.................................................................

Över till nästa namnsdagsbarn!

Jag däremot kallas mestadels för Ulrika. Bara min allra äldsta kompis som var med mig under tonårstiden kallar mig Ullis.
Jag berättar i texten om mina tankar kring mitt namn, och varför jag heter så. Jag har också klippt in information om namnet Ulrika från sajten http://www.svenskanamn.se/


Passade på att göra en "tjejigt" rosa lay-out med favorit-papper från American Crafts serie Dear Lizzy!
Texten (journaling) har jag skrivit på självhäftande genomskinlig plast. Det är ett bra alternativ när man inte har en skrivare som tar så stora papper som 12x12 tum.
Som dekoration har jag använt en badge från Dear Lizzy som heter Shiny. Titeln är skriven med thickers från samma serie, Bliss heter de, och finns i brunt och ljusgrönt just nu i butiken!


Kramar från LillBlomman och Ulrika4 kommentarer:

Lillnettan sa...

Vad duktiga ni är tjejer! Samma namn, två olika men väldigt fina layouter.

Päivi sa...

Wonderful! :o)

Gillar era layouter. Härligt med den virkade kanten, får lust att testa själv :o) Sen är jag lite nyfiken på "journalingrutan" Har testat att skriva ut på oh-blad men det gick inte bra med bläckstråleskrivare... Eller så tog det bara lång tid att torka...

Ulrika sa...

Tack tjejer!
Päivi, det ska gå med oh-plast, men man ska tänka på att ange att det är plast i rutan med inställningar som kommer upp när man ska skriva ut. Då kommer det mindre bläck och torkar fortare. Plasten jag använt är ju dessutom självhäftande. DEn är anpassad för att använda i skrivare och det är inga problem!
/Kram, Ulrika

Anonym sa...

I really enjoyed this post, especially the “examples in this post” portion which made it really easy for me to SEE what you were talking about without even having to leave the article. Thanks