fredag 15 oktober 2010

Dags att klä granen? Eller kanske vika den?

Skrivet av Anneth/Lillnettan

Nja, KLÄ granen - eller för den delen tänka på julgranar över huvud taget - är nog liiiite för tidigt (även om vi säkert får se granar i butikernas skyltfönster vilken dag som helst). Däremot är det inte så dumt att kunna vika sig en liten gran med 3D-effekt, lagom stor för att få plats på julkorten!

Jag hade ursprungligen tänkt göra en tutorial till er, men det finns redan (minst) två bra sådana - en beskrivning hos StampARTic och en videotutorial på YouTube. Jag kände att det bara vore fånigt att göra om något som redan gjorts bra, så hoppa dit om du vill lära dig hur man gör!

Här är ett kort med papper från Bo Bunnys Noël som jag har byggt upp som en liten scen. Magnoliaflickan blåser egentligen bubblor, men jag klippte till henne (ha ha) så att hon nu ser ut som om hon koncentrerat står och klär granen med små pärlor och hjärtan. Guldstickles hör också julen till tycker jag.

Mer Noël-papper, så läckra... Detta kort är uppbyggt på precis samma sätt fast med en tomte i stället. Ser ni att det är tomtens paket som jag har lånat som dekoration till det översta kortet?

Färglagd med Copics! För en perfekt julröd dräkt kan jag tipsa om färgerna R35 (Coral), R46 (Strong Red), R89 (Dark Red) och eventuellt lite R39 (Garnet) för de riktigt djupa skuggorna.

Ytterligare ett tips! Jag gjorde en julstjärna i fimolera att ha till en av granarna, men den blev lite för stor för att riktigt platsa på just dessa kort. Dock blev den rätt läcker så jag måste visa hur den blev.

Lim, glitter och stickles är allt som behövs - riktigt läckert! Glitterbehållaren ser ut som ett litet sött saltkar och glittret är finkornigt och fäster bra och täckande.

Tack för titten!


5 kommentarer:

Lisa sa...

otroligt fina kort!

Marie sa...

Kanonsnygga kort! Gillar särskillt din färgläggning av tomten! Riktigt snyggt.
Kram
Marie

Catta/eldhexan sa...

Superfina kort! Vad snyggt det blev med de vikta granarna! =)
Kram!

Christel sa...

Såå fina kort!!! Nu blev jag sugen på att göra julkort :)

Yena sa...

Jättefina kort!
Jag fick pippi på dessa granar för ett tag sedan. Om du vill se ett kort jag gjorde med dem så kika in på http://yenas.blogg.se/2010/september/origamigranar.html