tisdag 3 maj 2011

Enkelt men effektfullt!

Idag tänkte jag visa ett enkelt litet tekniktips hur du blingar blommor eller pistiller. Scrapgalen har ett tjugotal olika kulörer av löst glitter från You Do. Dessa ihop med Studios Multimedium ger roliga stunder och effekter på scrapbordet!

Jag har använt Matte Multimedium (det funkar lika bra med glossy) och glitter i kulörerna brun, turkos och svart. Jag har också använt olika små rosor och turkosa pistiller från You Do.

Jag måste be om ursäkt för de risiga fotona. Blir lite skakigt att fota utan stativ när man ska visa med den ena handen och hålla kameran med den andra. Men jag äger inget stativ. Huvudsaken är att ni vet hur man gör. Jag doppar ner min ros lätt, lätt då jag bara vill ha mediumet ytterst på bladen.

Så här ser det ut sedan.

Beroende på hur sparsam du är så sprinklar du över glittret på rosen. Jag gör faktiskt detta över en papperskorg för att slippa löst glitter överallt. De små burkarna är så prisvärda så jag köper nya när de tar slut. Här har jag använt en svart ros och svart glitter. Knacka av det överflödiga glittret. Ställ den att torka. Jag tycker att det torkar rätt snabbt.

Här har jag doppat hela pistillerna i mediumet. Vill du ändra färg på pistiller kan du doppa dem i Studios akrylfärger och sedan strössa glitter över.

Här har jag strösslat mina pistiller med turkost glitter.

Det blev en söt liten bukett med rosor i svart, brunt och turkost och med turkosa bär.

Visst blir det läckert och med så ekla medel! Många kramar från LillBlomman!

3 kommentarer:

Sandra sa...

Kul teknik!
Detta måste jag testa :)
Tack för inspirationen!!

Anonym sa...

Mums ! Så snyggt, jag är så glad för alla " teknikavsnitt " ni lägger in...det är roligt att lära sig nåt nytt :) Vilka snygga färger du har använt det blev så fint !
Ha en bra dag, hälsningar Diana

Essmo sa...

Va läckert det blev! =) Tack för tipset!