onsdag 20 juli 2011

Minipåsalbum med färg

Jag blev så sugen på att prova att göra ett påsalbum med de små söta minipåsarna som finns i butiken. De har egentligen inte samma form som de papperspåsar med botten som man brukar använda, men jag vek helt enkelt bara upp nedre delen av påsen och provade att limma ihop dem och det funkade så bra så!

Jag gjorde ett färgglatt och glittrande album och fyllde det med glada tags med några av sommarens favoritfoton så här långt.


Här kommer en beskrivning av hur jag gjorde albumet och jag började alltså med att vika upp den nedre delen av varje påse.


Jag limmade sedan ihop påsarna två och två, genom att limma på de små flikarna.


Jag använde sex påsar och fick alltså tre par.


Jag limmade sedan ihop dem genom att limma hela sidor mot varandra.


De små tagsen passar perfekt i påsarna.


Jag satte en bit tejp i ryggen för att förstärka albumet.


Sen var det dags för det roligaste - att dekorera albumet! Jag började med att måla alltihop med vit gesso och sedan använde jag Studio akrylfärg i färgerna Painterly Pink, Dab of Yellow och Classic Teal till både tags och album. Jag blandade färgerna med varandra och med vit färg, för att få det resultat jag ville ha. När akrylfärgen torkat gick jag loss med diverse bakgrundsstämplar. Liknande stämplar hittar du här.

Jag använde sedan Glimmer Glam i färgerna Dirty Martini, Mermaid, Pink Lipstick och Rockin' On Sunshine för att glittra till mitt album. På vissa ställen täckte jag hela uppslaget med Glimmer Glam och på andra ställen målade jag bara fläckvis. Jag sprayade sedan med flera olika färger av Glimmer Mist här och där. Där jag bara delvis täckt sidan med Glam fick jag en fin variation i färg.

Till sist droppade jag vit akrylfärg (spädd med vatten) över sidorna.


När jag målade albumet med akrylfärg råkade jag ibland kladda lite av "fel" färg här och där, t.ex. genom att jag råkade lägga albumet i någon färgfläck på tidningen som jag använde som skydd för mitt bord. Eftersom det var just ett färgglatt och "kladdigt" utseende jag var ute efter så gjorde det som tur var ingenting!


Till framsidan använde jag en stencil från Crafter's Workshop tillsammans med Gesso och sedan stämplade jag med bakgrundsstämpeln över och sprayade rosa Glimmer Mist.


Det är svårt att fotografera så att glittret verkligen syns, men här är i alla fall en närbild på en av tagsen. Jag har bland anmat använt Glimmer Glam Mermaid och Glimmer Mist Gold.


Glimmer Glam är helt klart en av mina nya favotitprodukter! Färgerna är så himla härliga. Jag hade kalaskul när jag gjorde mitt lilla album och nu vill jag förstås bara kladda mer och mer!

Materiallista - scrapbooking hos Scrapgalen:
*Påsar - Mini bags Kraft
*Tags - Tags & Ties Scalloped Kraft
*Gesso
*Glimmer Glam
*Glimmer mist
*Studio akrylfärg


6 kommentarer:

jenandtricks sa...

Supersnyggt! Har funderat på ett livet album att ge bort, tack för inspirationen!
/jennie

Ulrika sa...

Åh vad fint det blev!!

Annelie sa...

Jätte snyggt, ja e helt klart inne på "kladd" just nu!!!

Zarah sa...

SÅ läckert!! Jag ♥ Annas stil fårääääver! :D

Anonym sa...

Härligt !!!
Nu börjar ni bli lite " crazy " och göra annorlunda nya ideér, kul !
Kladda på ;)
Diana

pysselpetra sa...

underbart