lördag 15 oktober 2011

Blått i drömmarnas värld!

Japp, det är jag igen!!! Det är inte så vanligt att vi designers bloggar två dagar i rad när vi fått massor av nyheter att jobba med men jag lyckades! Så jag hoppas att ni står ut med mig en dag till och kanske att jag kan få inspirera er lite så här på lördagen?
Viggo somnade en dag i soffan efter dagis precis i början av denna terminen. Det har aldrig hänt förut så såklart var jag framme med kameran. Min utskrift blev tokig då jag hade fel inställning och bläcket släppte. Men ibland blir det som är fel rätt i min scrapvärld. Jag tycker att fotot känns lite drömskt, precis som jag ville förmedla i mina layout.


Jag tänker blått när jag tänker drömmarnas värld. Men gärna med lite suddiga moln, bilder och lite glitter. Jag började med att stryka Gesso på den ganska mörkt blå bakgrunden. Sedan tog jag en Stencil med små rara fåglar på och duttade Dabbers på.


Jag klippte ut två stora Rosor och duttade med vit Dabbers över en Stencils, sedan ritade jag med blå Pit Pen lite konturer. Jag har använt både bokstäver och en söt ram från Glitz. Glitz är verkligen suveräna på att skapa roliga och många dekorationer till sina pappers kollektioner. Tur att Petra tar in så många fina åt oss!


Jag som har en son saknar ofta och är på ständig jakt efter blåa blommor. Nu finns jättevackra stora Rosor från Prima. Tillsammans med vita blommor från Petaloo och små Rosor fick jag ihop exakt det jag ville.


Hittar jag inte rätt nyans på Rosor så färgar jag ofta in dem med Mist, ofta i olika färger så det blir naturliga. Jag ska se till att visa detta på en tekniktorsdag längre fram.


Fjärilar blir alltid vackert och passar till det mesta. Jag har stansat mina ur samma papper som jag klippte ut mina Rosor så får jag rätt nyans på dem.


För att få ännu mer djup och Texture på min sida duttade jag med Dabbers i vitt och blått så fick jag snygga cirklar/prickar. Jag gjorde också små stjärnor i vitt med hjälp av en Stencil. Sist tog jag fram en gammal trotjänare-Stickles! Massor av små prickar i blått och silver skapade det sista drömska på min layout!
Jag vet att det blev en hel del bilder idag men det är ju lördag så luta er tillbaka och ta en lugn stund vid datorn.

Materiallista-Scrapbooking hos Scrapgalen:
Mönstrat papper: Glitz Vintage blue Stripe, Blue, Polka.
Dekorationer: Glitz ,Glitzers, Rosor, Prima Angelica Rose, Petaloo Color me crazy (snarlika), Prima bling pistiller*.
Färg & effekter: Stickles silver och mörk blått, Blingz Pixie dust, Dabbers Snow cap och Spice Tin, Gesso, Faber Castell Big Brush Pit Pens.
Verktyg: Stencils Mini Punchinella, Birds of a feather, kantstans*, Fjärils punch*.
Font: Glitz Teeny alpha Pearl.

En del av dessa produkter är slut som Blingz och Stencils MEN detta är stapelvaror hos Scrapgalen och är på väg över Atlanten igen. Så håll utkik!

Många kramar och ha en toppenhelg önskar LillBlomman!

3 kommentarer:

Ziro sa...

Wow den är helt magiskt vacker! Nog har du lyckats fånga en drömliknande känsla! Sen är ju min favoritfärg blå och det gör den ju inte mindre snygg! :)

pojjo sa...

jätte snyggt, ja har så svårt skapa i blått.. men du har lyckats :D

Anna sa...

Fantastisk LO! Den är nog bland det finaste jag sett.