torsdag 20 oktober 2011

Tekniktorsdag - Glimmer Glam

Idag tänkte jag berätta lite om Tattered Angels Glimmer Glam och dela med mig av några idéer om hur man kan använda denna beroendeframkallande produkt! Glimmer glam innehåller både ett fint glimmer och ett lite grövre glitter. Den flytande färgen kommer i burkar och man behöver någon form av redskap, som till exempel en pensel för att applicera den. Glimmer Glam finns i både färgstarka och glada färger och i mörka och härligt murriga färger.


Glimmer Glam kan användas på en himla massa olika sätt. Jag tänkte börja att visa hur jag målat några olika chipboardcirklar med Glimmer Glam. Jag utgick från en rå chipboardcirkel, en som jag målat med vit gesso, en som jag målat med matt svart akrylfärg och en som jag målat med vit gesso och sedan stämplat med en bakgrundsstämpel.


Den råa chipboardbiten målade jag med färgen Rustic och jag tycker att den blev grymt läcker. Den ser lite gammal och rostig ut, samtidigt som den skimrar och glittrar.


Den svarta cirkeln målade jag med den genomskinliga Chandelier. Glittret är flerfärgat och blir otroligt snyggt mot det svarta.


Den vita cirkeln målade jag med den gröna färgen Dirty Martini.


Slutligen täckte jag den vita cirkeln som jag stämplat på med den rosa Pink Lipstick. Eftersom Glimmer Glam är transparent syns det stämplade mönstret.


Med pensel kan man också måla och täcka hela eller delar av sin bakgrund, precis som med vilken annan färg som helst. Här är en detalj av en tavla, där jag använt gesso tillsammans med ett par olika schabloner/stenciler och sedan målat hela bakgrunden med akrylfärg. Jag målade sedan hela tavlan med Glimmer Glam. Glittrandet framgår inte alls av fotot, men jag ville ändå visa det som ett exempel på hur man kan Glimmer Glamma. :)


Här har jag stansat ut cirklar ur vit cardstock och målat med Glimmer Glam i olika färger.


Man kan också skvätta med Glimmer Glam. Här har jag gjort en höstlayout där jag skvätte droppar av de härliga färgerna Rockin' on Sunshine och Paprika.


Jag tog upp färgen i en pensel, höll den över layouten och slog på den med en annan pensel.


Jag har också målat den ursöta lilla dekorationen med Glimmer Glam.


Det går förstås utmärkt att använda Glimmer Glam tillsammans med schabloner/stenciler också. Här har jag gjort en liten canvastavla, där jag målat bakgrunden med akrylfärg och stämplat med några olika bakgrundsstämplar. Till sist tog jag min Crafter's Workshop Stencil och lite Glimmer Glam i färgen Golden Goddess och lade på ett sista lager med härligt guldglitter. Ni ser förhoppningsvis cirklarna med guldglittrig färg. Jag gillar att bygga på många lager och varje lager i sig behöver inte vara så väldigt framträdande för att den sammantagna effekten ska bli bra.


Det går också att måla på metall. Här är en tavla jag gjort för Cocoa Daisy, av ett gammalt metallfat som jag hittade billigt i en second hand-butik. Jag har målat kanten på fatet med flera olika fäger av Glimmer Glam.


Jag har gjort ytterligare en layout där jag först målade mitt svarta cardstockark med vit gesso och sedan använde en plastpipett för att ta upp färg ur burkarna och droppa ut på layouten. Jag lutade sedan pappret så att färgen fick rinna lite.


Jag försökte ta ett foto i solsken, för att ni ska se glittrandet och glammandet!


Jag måste också passa på att visa det här himla snygga klistermärket från Glitz. Det är genomskinliga stickers där de små blingstenarna sitter inne i klistermärket.


Material - Scrapbooking hos Scrapgalen:
Mönstrade papper: Glitz Design Vintage Blue Toile (höstlayouten)
Färg: Tattered Angels Glimmer Glam, gesso
Dekorationer: Stickers Glitz Design Glitzers (skriva-layouten), Blommor Prima Gillian Cider (skriva-layouten), Resin Treasures Prima/Ingvild Bolme (höstlayouten)
Bokstäver: Teeny Alpha Navy, Glitz Design (skriva-layouten)

Jag hoppas att ni är sugna på att förse era projekt med lite glimmer och glitter nu!

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Jaha, nu får jag lägga hela veckopengen på Glimmer Glam då!! :-) har försökt "hålla mig ifrån", men nu är det stört omöjligt! Tack för massor av inspiration! ...och tack för att ungarna inte får några vinterkläder i år, mamma måste shoppa Glimmer Glam!

Kellis sa...

Du ger alltid så underbar inspiration!! Tror dina layouter fyller hälften av alla mina utskrifter av inspirationspärmarna, gillar att du inte bara kör en enda stil utan varierar efter humör!!

/Kathleen

Mija ♥ sa...

Wow! Nu måste jag shoppa ännu fler färger!! Så läckra effekter - TACK för inspirationen!!

LillBlomman sa...

Läckert Anna! Gissar att några burkar hamnar hemma hos mig snart;)

Annette sa...

Vad läckert!! Precis vad jag behöver..! ;) Jo, faktiskt är det sant. Jag hittade några flaskor med glitter från Making Memories och har försökt använda dem med gesso. Resultatet? Sådär... Det här verkar ju perfekt! Tack för ett jättebra inlägg!