onsdag 24 december 2008

God Jul till er alla!


Här sitter jag och njuter av en sen julgrötsfrukost... Snart ska vi sätta igång med Janssons Frestelse och italieninspirerad couscoussallad som är vårt bidrag till julbordet med mina svärföräldrar, men jag stjäl en liten bloggstund på självaste julafton.


Här är mitt andra DT-bidrag - ett lite mer vintageinspirerat kort med två papper som skiljs åt av det breda bandet med mjuka sammetsblommor. Jag tycker att stilen på Maja Designs "Skogspromenad"-papper passar perfekt till denna stil! Mjuka, softa färger i beige och orange med små inslag av grönt och brunt...
Jag ville få fram en känsla av lite vemod, så där som man kan känna när man längtar efter någon älskad eller när man ser hur de första löven faller och inser att sommaren oåterkallerligen är över. Kortet blev väldigt beige så jag lade till mjukt blå, chalkade hydrangeablommor...finns det inte någon film eller bok som heter "Längtans blå blomma"? Det uttrycket kom i alla fall för mig när jag satt och jobbade så det fick bli just blå blommor som accent.

Papper: Skogspromenad från Maja Design
Dekorationer: Sheer ribbon med flockade blommor 30 mm - Brun (Sienna, Satinband 3 mm (brunt), Quick Picks Hydrangea (Beach Sand), Stickles (Cinnamon)
(Övrigt från mina egna lådor)

Kortet är 15x18 cm och är egentligen ganska enkelt gjort - det enda "avancerade" är att jag har sytt fast den fina vintagebilden i det övre papperet med hjälp av öljetter och ett tunt sidenband. Jag har även embossat vissa detaljer i papperet (det syns inte på bilden tyvärr) med klart embosspulver så det glänser fint här och där. Sticklesprickarna är tänkta att rama in motivet och även matcha prickarna på kvinnans krage. Det underbara kalenderkortet är från Jenni Bowlin; jag har distressat det lite och sprejat på Perfect Pearls (det är ursprungligen cremefärgat men det blev lite för ljust för det här kortet). De övriga dekorationerna som inte är omnämnda här ovan i materiallistan är fynd för billiga pengar på Tradera - visst är pärlhattarna och den lilla fjärilen fina?

Med detta vill jag önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! Det kommer jag ha...

Stor kram från Lillnettan och DT-teamet!

1 kommentar:

Ulrika sa...

Supervackert kort! God Jul!