onsdag 17 december 2008

Lite höst mitt i julstöket, någon?

Ni har säkert varit med om det själva. Ni vet, man kommer hem glad i hågen med riiktigt fina papper som man velat ha länge. Nu ska det skapas! Men hur det nu är så blir de liggande...man vågar inte riktigt använda dem eftersom de är FÖR fina!

Lite så var det när Petra skickade mig papper från Maja Design i mitt första DT-paket; helst av allt ville jag bara sätta upp dem på väggen, så fina var de! Fast jag tror inte att Petra skulle ha blivit så nöjd med den "skapelsen" så nu har jag minsann satt saxen i dem (trots att det sved lite)!

Det är alltså papperen från "Skogspromenad" som jag har använt mig av - en liten lättnad att slippa arbeta med julpapper efter de tidigare veckornas julkortsmaraton ska jag säga!

Papper: Cardstock Prismatics Sunflowers Dark, Maja Design "Skogspromenad"
Dekorationer: Die Cut Cardstock Tags Classic K Margo, Sheer ribbon med flockade blommor (brun), Sheer ribbon med satinkant (brun)
(Övrigt från mina egna lådor.)

Det var en liten utmaning för mig att få papper som gick i orange, då det är en färg som jag vanligtvis aldrig använder. Speciellt den gulbruna cardstock som jag fick hem är något som jag aldrig skulle valt själv! Men vet ni, det är så bra att testa nytt ibland, det är ju så man utvecklas! Dessutom passade papperen perfekt till brunt och grönt, som är färgfavoriterna för tillfället, så det var inte alltför svårt att hitta inspiration.

Jag har försökt att hålla kortet ganska avskalat med fokus på de ljuvliga papperen. Stämpelmotivet från Whiff Of Joy i mitten klippte jag ut och monterade på 3D-kuddar. Därefter klippte jag ut "ramar" från två Maja-papper, skrapade alla kanter och chalkade in dem med min kära Chestnut Roan för att få till lite struktur och djup. Också de är monterade med 3D-kuddar, likaså den fina die cut-rutan i lite gammaldags stil som jag har stämplat på.

Som avslutning knöt jag fast några snuttar av organzabandet med satinkant runt ena ramen och så tejpade jag fast en bit av det bredare bandet med mjuka sammetsblommor (en ny favorit!) nere till höger. Sedan fäste jag tre små hjärtan från mina egna gömmor med glue-dots i en så kallad "visuell triangel" för att skapa balans i bilden och dra blicken till den. (Ett smart tips faktiskt; testa gärna med att skapa triangelformer i din LO eller ditt kort genom att använda detaljer i en viss färg, material, form osv. - ögat letar automatiskt efter regelbundenheter och vandrar genom bilden i jakt på fler detaljer som hör samman - och får sig samtidigt en ordentlig titt på ditt fina alster!)

Klart! Så blev det ett höstkort mitt i julpysslandet, tänka sig... För att rättfärdiga höstkortet ser det faktiskt fortfarande UT som höst här hos mig...liite snö hade inte skadat! Men julstämningen finns där ändå, i ljusen, musiken, paketen...

Pyssla duktigt nu och glöm inte att lämna en kommentar i Petras inlägg en bit längre ner - kanske blir det du som vinner!

Kram Anneth "Lillnettan"7 kommentarer:

Sofi_79 sa...

Jätte fint kort du gjort.
Men det kunde man ju räkna ut efter sett dina andra kort.

Lena B E sa...

Superfint kort!! Liksom dina andra! Du är så duktig! :D

Carina sa...

Vilket underbart kort!!

Essmo sa...

Åh ! vilket fint kort! =)

Cina99 sa...

Det är ett jättefint kort du gjort, det ser bedrägligt enkelt ut men men... ;)

PERNOL sa...

Åhh vilket fint kort du har gjort! :)
Jag förstår att du inte ville klippa i dessa papper... de är ju så vackra!

Annica H sa...

Jättehärligt kort! Skönt avbrott bland alla julkort! Snyggt! :)