lördag 28 februari 2009

Overlays med Stickles

Hej på er!

Idag tänkte jag visa ett exempel på hur man kan göra en egen overlay, alltså en transparant dekoration som läggs ovanpå något annat. Overlayer är smart om man ex. vill skriva något på eller dekorera ett alster, men man vet inte exakt vart man vill placera texten/dekorationen och så är man rädd för att göra fel. Genom att i stället skriva eller dekorera något genomskinligt (OH-plast är bra) så kan man sedan flytta runt och testa utan att vara rädd för att det ska bli fel. När man är nöjd så fäster man bara OH-plasten med gluedots eller något lim som blir genomskinligt när det torkar.

Jag hade en LO som jag ville ha en skir, glittrande dekoration på. En blomma målad med Stickles (glitterlim) skulle kunna bli snyggt tänkte jag, men vem vill försöka måla en blomma på frihand direkt på sitt alster? Det vågar i alla fall inte jag!

Så - fram med OH-pappret. Jag funderade på vad jag skulle ha som mall, tänkte först rita något och sedan hitta en bild på nätet att skriva ut och använda innan jag insåg att jag missade det uppenbara. För alla har väl snygga mönsterpapper hemma? ;-)

Så här lätt är det! Ta fram OH-papper, Stickles och valfritt mönsterpapper. Lägg OH-papperet ovanpå den detalj som du vill rita av och rita med Stickles i konturerna. Stickles är verkligen perfekt till detta, de små flaskorna har en tunn pip som gör det rätt enkelt att måla precis där man vill ha färg och lyxigt glitter. Det finns ju i många snygga färger också - kolla in ScrapGalens sortiment av Stickles och kika gärna lite extra på nyheten Distress Stickles (större glitterkorn, mattare effekt).När dekorationen är torr är det bara att klippa ut den och fästa den där du vill ha den.
Fint va? Jag använde en vit glittrig nyans eftersom det är en bröllops-LO och för att jag ville ha en dekoration som finns där men inte framhävs så mycket.

Ha nu en riktigt trevlig helg allesammans!

Kram Lillnettan
5 kommentarer:

christel sa...

oj, oj oj vad snyggt!
Du är så påhittig!!!

Maritha // Dilorf sa...

Det där var ju hur smart som helst!! Tack för tipset!

Elisabeth sa...

Snyggt!
Vilken bra idé! Tack för tipset!

Katrin sa...

Ojojoj va snyyyyggt!! Tack för tipset!

Anonym sa...

Vilket bra tips, toppen !
Diana