tisdag 10 februari 2009

QK Squeezen!

Nu när jag scrappat några år har min "maskinpark" vuxit succesivt men favoriten är fortfarande min rosa Squeeze! Den är snygg, lättarbetad och tar ingen plats. Den är det enda verktyg som jag alltid har framme på skrivbordet. Jag tänkte försöka visa hur den fungerar och vad du kan göra med den.
Här är den, snyggingen! På min tång har jag även ett tillbehör på övre hävstången. En sk. KumfyKutz som gör det mjukare för händerna när du stansar. I pärmarna bakom förvarar jag mina dies.
Så här ser de olika typerna ut. Det finns alfabeten, enkla, dubbla och GooseBumpz dies.

Okej, nu är vi klara för att stansa en figur. Sätt in din die med den platta sidan uppåt så att den fastnar på magneten.
För in pappret och tryck ihop tången i botten.

Tadaa!! Om du nu vill göra din tag ännu finare kan du embossa den. Då lägger du din utstansade figur mellan de två plattorna, viker ihop och trycker ihop tången. När du embossar går det INTE att trycka i botten utan du pressar bara lite lätt så får du fint mönster.

Det finna tre olika storlekar på alfabeten som du kan köpa till din Sqeeze. Det största är CLASSIC, sedan har vi MINI och SKINNIMINI. Så här ser de ut. Det minsta här är Moxie som följer med om du köper en Sqeeze.

Nu tänkte jag visa vad du kan göra med dina dies om du tänker lite "outside the box".
Här nedan har jag tagit dien Moon och gjort en scalloped kant.


Du kan göra massor av skojiga blommor av olika dies, bara fantasin sätter gränserna!

Här har jag använt diesen tag och sunflowers mitt till den gula blomman och embossat bladen. Nyponrosen är uppbyggd av Poisionettas sidoblad och Leaf dien. Här ser ni också min tag jag började med att visa. Jag har dekorerat den med tre flower doodads på varandra och mini leaf. Löjtnants hjärtat är gjort av Paisley, funky chicken och mini leafs.

Ett tips är att alltid chalka sina utstansade motiv så blir de inte så "platta"! Rusa nu in i butiken och beställ!!!
Hoppas att jag kunnat inspirera och lära er lite! Många kramar LillBlomman!

7 kommentarer:

Lillnettan sa...

Underbart! :-D

Sofi_79 sa...

Å nya tips på hur man kan andvända sin tång är aldrig fel. Tack

Ulrika sa...

Helt suveränt!! Så fina grejer!

anaber sa...

Gillar verkligen hur du har gjort med blommorna - tack för tipset!

Veronic@ sa...

Kanonfint!Tack för alla tips!Jag är lite inne på en Cuttlebug...vet inte egentligen eftersom jag tidigare varit ute efter din QK...vad rekommenderar du??? Cuttlebuggen tar väl alla dies på marknaden men är det värt att köpa den???

Tack igen!
//Veronica (nybliven scrappare)

LillBlomman sa...

Hej Veronica!

Åh det är alltid så svår att rekommendera sådant här! Jag har både Squeezen, Revan och Cuttlebuggen hemma, inköpta i den ordningen och gillar alla! Det beror ju på hur du kommer att använda den. Squeezen är liten, lätt och smidig att ta med på tex. träffar. Du har massor av olika dies att välja på. Buggen är ju inte lika snygg och lite tyngre men tar alla dies på markanden. Så mitt råd är nog att fundera hur du tror att du kommer att använda den. Lycka till och fråga gärna mer om du vill!

Anonym sa...

Gud vilka snygga saker!


/Nying