måndag 18 maj 2009

Det är en STOR dag idag!

Idag är en stor dag hemma hos oss! Mina söner och min man (samt min svärfar, min bror och min pappa) har namnsdag idag på Erik-dagen!
Det ska såklart firas med pompa och ståt! Och några grattis-kort!

Jag älskar October Afternoon och jobbar mycket med de papprena. Det blir en del spillbitar över, och de är perfekta att göra kort av! Jag är ganska sparsmakad i min design, men det passar när man använder O.A.-papprena tycker jag eftersom det är så kraftiga färger och rejäla mönster!

Sönerna får kort med monster och katt. Maken får ett lite mer "vuxet" kort med hus och träd...


Material
Kort 1: Papper Detours Picnic basket, bokstavs-thickers American Crafts "Daiquiri". Monstret är klippt ur pappret Night Light Louie. Brads från American Crafts.

Kort 2: Papper Weathervane Cozy home samt Chilly mornings som matta till den vita rutan.
Katten och trädstammen kommer från ett diecut-ark i Weathervane-serien som Petra tyvärr inte har i sin butik. En trädstam kan du dock själv tillverka genom att klippa ur pappret Weathervane Crunching leaves. Trädkronan har jag klippt på fri hand ur en bit grön filt!
Bokstäverna är ur min egen samling av thickers, de heter Giggles och är i foam. Tips: De vita foam-bokstäverna går utmärkt att chalka i önskad färg!Material
Papper från Weathervane Cozy home (fram- och baksida). Bokstäver från samma serie, arket med dessa stickers hittar du här. Trädet fanns också i det diecut-ark jag har.
.......................................................................................................................................................................

Nu är det inte bara namnsdagar vi firar idag, det råkar också vara min och makens bröllopsdag idag! Vi gifte oss på Pingstafton 2002. Det kändes som att det var dags att scrappa några fler bilder från den dagen nu! Petra har ju fått in den underbara serien I do från Making Memories!! Perfekt till bröllopsbilderna!!
Här har jag använt ett svart cardstock som bakgrund till pappret Silver Brocade Wedding. Jag har skrapat runt kanterna med det ultimata verktyget Edge scraper som just nu är slut i butiken, men det kommer nog snart in nya!
Titeln är skriven med Quickutz-bokstäver (de små) och med Slicen (de stora).
Den vackra inramningen till det vänstra kortet hittar du i butiken, närmare bestämt här! Det är Prima som gör de fina Say it in chrystals!
Hjärtana och den smaskiga kakan är stämpelmotiv ur min privata samling.


Hela förmiddagen den där dagen för 7 år sen gick åt till förberedelser. Jag satt hos frissan i timmar, tur att jag hade min tärna och en till kompis med mig där. De hade med sig champagne som vi smuttade på medan vi blev vackrare och vackrare!
Här valde jag att använda det läckert genomskinliga "pappret" Acetate Swirl. Jag hoppas att du ser att det är helt genomskinligt!
Titeln är skriven med American Crafts thickers Daiquiri.
Dekorationerna, de söta klamrarna som är glittriga, och de läckra runda "plastknapparna" s.k. Looking glass hittar du här och här!
Jag valde att skriva texten på vellum som ju också är lite genomskinligt!


Tack för mig! Nu ska jag gå och äta tårta!!!
/Ulrika

2 kommentarer:

christel sa...

Vilka läckra effekter du fått till med journaling på vellumpaper!!

ScrapGalen sa...

Supersnyggt Ulrika!!! Och grattis till dig, maken och pojkarna!