torsdag 21 maj 2009

Man kan scrappa med ALLT!!!

Det här inlägget kanske är mest för dig som är nybörjare inom scrapbooking. Har man hållt på ett tag, har man på ett eller annat sätt kommit på att ALLT går att använda på en lay-out! Så länge det inte är något som rör sig :-)

Jag hoppas såklart att jag kan inspirera även dig som hållt på ett tag!
Här kommer iallafall tips på saker som jag använt i min scrapbooking! Du kan klicka på bilderna för att se dem i större format!

.................................................................................................................................................

Jag sparade en tuff tag i tyg från en av sonens byxor. Den kom väl till pass när jag skulle scrappa ett foto på sonen i en tuff pose!
Pappret kommer från October Afternoon, likaså bokstäverna i titeln.


..................................................................................................................................................

Ni som har barn i samma ålder som mina (6 och 8) känner kanske till TV-figuren Ben 10? Mina grabbar är som tokiga i honom!

Helt fräckt lånade jag tre stycken samlarkort och en liten plastknapp från ungarnas samling, och scrappade dem!
Titeln är skriven med American Crafts thickers Sprinkles (finns i butiken!)
..............................................................................................................................................

Jag och yngsta sonen var i London för ett tag sen, och när vi besökte en sushi-restaurang där såg jag till att få med mig ett antal saker därifrån. Självklart sånt som var gratis, såsom reklamblad, servett, dekoration från tallriken och ätpinnar!

De hamnade sen på en lay-out om just denna händelse när vi äntligen hittade sushi i London!...........................................................................................................................................................


När jag var på IKEA:s köksavdelning för att spana efter nya kastruller, sprang jag på dessa tuffa tårtunderlägg i plast:
De bara lyste "scrapbooking" och jag var tvungen att på stört köpa två förpackningar (29:- st.). Jag har ingen aning om de är syrafria, men jag chansar! Mina barn-barns barn kanske blir arga på mig...Den ljusrosa kändes perfekt att använda till detta foto på sonen och det vackert blommande trädet i Kew Gardens botaniska trädgård!

Det mönstrade pappret är October Afternoon (finns i butiken), titeln är skriven med foam-bokstäver från American Crafts. Chipboard-hjärtat är från Heidi Swapp.

Det gröna underlägget använde jag tillsammans med ett papper från October Afternoon för att göra denna lay-out om min gottegris!

Värt att notera är de två figurerna på vänsterkanten som jag gjort själv genom att scanna linnet som sonen har på sig på fotot och sedan printa ut det på ett syrafritt papper. Sen kunde jag klippa ut valfria figurer och dekorera med!

P.S. Det finns ett set med schabloner i plast som också är tänkt att använda i tårtbaket, men de tänker jag pröva tillsammans med spray-mist på en lay-out vid tillfälle! 19:- kostar detta set på IKEA:................................................................................................................................................


I många tröjor och blusar man köper sitter det numera ett band i nacken. Alltså ett sånt där tunt band som ska förhindra att klädesplagget glider av hängaren.
Det är mest i butiken de behövs, så jag har klippt loss de flesta av mina, och använder de nu som dekorationer!
Så här till exempel!


Det mönstrade pappret kommer från Making Memories I do-serie, likaså den lilla glittriga scallop-tagen som tröjbandet är fäst i. De söta blad-pinsen är från Maya Road, och swirlen är från Prima. Allt finns i butiken!
.................................................................................................................................................
Apropå Prima, så har ju de vansinnigt söta förpackningar till sina olika swirlar och fjärilar och blommor och allt vad det är! Kasta inte förpackningar förrän du tagit dig en ordentlig funderare på om du kan använda dem i ditt scrappande!
Så här blev denna lay-out till exempel, med en bit av den kartong som fanns i en Prima-förpackning. Jag har också använt en ficka från ett par gamla jeans som skulle kastas!Här har jag använt en annan del av en Prima-förpackning. Baksidan har bara en liten textrad, och där placerade jag fotot så att det skymmer! Jag chalkade lite runt kanterna med Fluid chalk Chestnut Roan


Hjärtat är från Heidi Swapp, bokstäverna är American Crafts thickers, pinsen från Maya Road (finns i butiken), bandet med figurerna på är Fancy Pants och rosen är Prima (finns i butiken!).
Tack för mig! Lycka till i ditt scrappande! Och kom ihåg: Kasta inget!!!

1 kommentar:

Suss/Pappersdraken sa...

Som alltid, Ulrika, fantastiska layouter! Och all denna fiffighet att få med minnesgrejor och att använda saker som inte alls är gjorda för scrap från början - det är så supersmart!!
Bugar av beundran!
Suss/pappersdraken