lördag 6 juni 2009

Kom på fest!

För nästan exakt ett år sedan gifte jag mig - ja, det var faktiskt bröllopet som fick mig att börja scrappa, för efter att ha sett de hutlösa priserna på trycksaker fick jag för mig att jag skulle göra placeringskort och festprogram själv! Alla ni som har gjort inbjudningskort eller liknande till bröllop eller större fester vet att man måste välja kort som:

1) Går snabbt att göra (för det tar sådan TID att göra till många och man blir så less på det!)
2) Ändå blir snygga och ser arbetade ut.

Ett bra tips är att välja en viss serie papper med tillbehör eftersom man då kan vara säker på att de matchar i färgnyans och stil, samtidigt som det ofta blir billigare att köpa en hel serie.

När Petra skickade underbara papper från October Afternoons "Ducks in a Row" funderade jag på hur jag skulle kunna visa upp dem, eftersom de har minst lika snygga baksidor som framsidor. Då fick jag en idé om att göra inbjudningskort till en lite yngre generation - kanske tonåringar som ska bjudas in på studentfest eller grillparty?

Här ser ni hur korten ser ut, som mumsiga karameller! Fem kort som är klädda med olika papper men som ändå ger ett enhetligt intryck tack vare de svarta detaljerna samt "gördeln" med blomma som håller dem stängda.

Jag har satt dit en label sticker på samtliga kort för att kunna skriva namn och eventuellt lite information om festen. Man kan ju annars göra det enkelt för sig och skriva ut inlagor på datorn och lägga i varje kort, även om jag rekommenderar att man åtminstone skriver just namnet på den inbjudna för hand i kortet. Det blir mest personligt!

Här ser ni också ljuvligt glada alpha stickers, som liksom label stickersen också hör till serien "Ducks in a Row". Petra har ett fint paket som innehåller sex papper samt både alpha stickers och label stickers - kolla in!

Gördeln är helt enkelt en remsa cardstock som jag vikte runt kortet när det var ihopfällt och sedan limmade ihop (var försiktig så att det inte blir alltför tight så att det blir svårt att trä den av och på kortet). Som dekoration fäste jag välmatchande blommor från den lilla boxen "Daisy Box Hula" med lite olika brads som låg och drällde här hemma i lådorna (ett bra tillfälle att använda udda brads, för övrigt!). Jag petade också in ett organzaband från mina gömmor under stickersen. Fint!

Jag använde så få dekorationer som möjligt för att göra det enkelt för mig och hålla priset nere. Att stämpla på sina alster är dock nästan gratis när man väl har köpt stämpeln, så jag dekorerade med coola Tingtura-stämplar (både textstämplar och figurstämplar). Sedan är det förstås upp till en själv hur mycket tid man vill lägga ner på att måla och highlighta stämpelmotiven; jag har åter igen tagit den enkla vägen och skapat effekter genom att lägga på Glossy Accents på exempelvis skor, ögon, halsband, blommor...och även en prickbård runt den svarta cardstocken för lite extra lyx och textur.

Sätt igång att bjuda in nära och kära till fest nu!

Stora kramar från Lillnettan

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Supersnygga kort!! Mycket smart idé!!

Linda sa...

vad snyggt det blev! :D

Gurkiss sa...

Super snygga kort, härliga färger och skoj upplägg...

kram gurkiss

BellaMio sa...

Finfint! Massa härliga glada färger... Och jag gillar verkligen stilen på korten, vikningen och gördeln. Den idén snattas rakt av!

Kram på dig och hoppas du har det bra på din semester!

annica16 sa...

Vilka snygga kort och rolig modell. Den måste jag testa.