måndag 17 augusti 2009

Bidrag till semesterutmaningen

Tusen tack för alla underbara bidrag som kommit in till vår semesterutmaning! Ni har varit helt fantastiska på att utmana er själva och det har varit jätteroligt att få ta del av vad ni gjort som varit olikt er! Nu är det dags att visa upp alla fina skapelser:

Agneta: "Det som är nytt för mig är rosa, rub-ons, att inte utgå från en skiss."

Anna K: "Det som är nytt och annorlunda med mitt alster är att jag använt mig av ramar som jag skapat runt."

Annica16: "I vanliga fall scrappar jag alltid i glada och ljusa färger. När jag såg det här kortet såg jag direkt att det inte funkar. Det måste bli en "hårdrocksvariant". LOn blev ganska hård i sin utformning, med kalla färger och raka linjer. Filips min är väl inte den gladaste heller :). Jag har också för första gången skrivit min journaling direkt på fotot."


Annika B: "Detta är den allra första dubbel lo jag någonsin skapat så det är något helt nytt för mig! De färger jag använt mig av är heller inte riktigt min stil. En jättekul men svår utmaning."

Pysselbittan: "det som är annorlunda för mig är att använda så här mycket mönstrat o dessutom i lila, men jag blev ganska nöjd med denna LO:n "

Cath: "Jag använder allt som oftast mönstrade papper på mina Loer, här har jag utgått från ett visserligen lite lätt mönstrat (bara linjerat men vet inte vilken tillverkare det är...) men sen har jag använt bara det, och doodla tycker jag är svårt (hehe, syns kanske) men jag har gjort ett försök till att BARA doodla (och inte använda pärlor, spets och minirosor som jag annars bara ääälskar) och inga som helst andra dekorationer. En riktig utmaning alltså! Och så har jag använt min fuuula handstil och själv skrivit rubriken... det händer typ aldrig annars, är så glad åt Thickers och stansmaskiner av alla slag... ;D."

Eyovine: "Tyckte den här utmaningen var lite rolig... då jag upplever att jag ofta fastnar i vänstra hörnet med mina loer och i blomhörnsträsket =D. Så jag har på denna valt att flytta upp fotot i ett helt annat hörn, scrappa med färger jag sällan och aldrig använder (marint och rött), trots att jag köper papper i dessa färger, för att jag har pojkar ;). Sedan har jag oerhört svårt att använda punchinella... klipper ofta bitar som jag flyttar runt på mina loer och kort.... men det slutar alltid med att jag plockar bort det. Men nu skyndade jag mig att häfta fast det och klistrade wellpapp på, så jag inte skulle ångra mig =D Vet inte egentligen vad jag tycker om denna.... eftersom den känns så ojagig... men skickar in den iaf. Det var roligt medan jag gjorde den."

HannaP: "Jag brukar scrappa med massor av dekos, blommor och romantiskt...så denna LO är helt olik min vanliga stil, inte en enda blomma!!! Det har nog aldrig hänt...Jag försökte också använda papper som jag inte skulle välja i vanliga fall och försökte skapa mer rakt och grafiskt...."

Heidi: "Jag har inte använt så många olika material vilket jag oftast gör, och dessutom har jag inte använt "typiska" scrapmaterial. Pappret är då svart Bazzil skulle jag tro, men sen så har jag använt bladguld för att få dit det guldiga. S'et i "Staden" har jag gjort utav guldpärlor som jag trätt på en tunn järntråd. Rosor i gult och oranget fick följa med på ett hörn...jag har ju aningen svårt att tycka om dom färgerna, men med guld så tycker jag de passar rätt bra. Nätet bakom rosorna inhandlade jag på panduro för flera år sen när jag studerade till make up artist och skulle göra en trend make up...sen dess har nätet legat i min pyssellåda...ända tills nu."

Hellen: "Jag har utmanat mig själv att använda många foton, jag brukar vanligtvis använda ett eller två på varje LO. Dessutom slog jag till på att använda ett ovanligt mycket mönstrat papper för att vara min stil. Dubbelt ovanligt mig alltså :0). Genom att jag har valt så många foton på ett så mönstrat papper är det nästan omöjligt att få till några blommor eller något annat att lyfta LO:n med så detta blir oxå nytt för mig. Spänande!"

Isabell L: "Jag har använt flera mönstrade papper, brukar oftast bara använda 1 eller 2. Har använt "blingswirls" vilket jag aldrig gjort tidigare, har dessutom gjort dom själv. Och jag har väldigt svårt för att få med tags på ett snyggt sätt men den här gången tyckte jag det gick ganska bra."

Linalotta: "I vanliga fall gillar jag färgglatt men den här gången har jag bara använt bruna toner. Det är även en hel LO utan ett kort så långt ögat kan nå och jag har även färglagt stämplar och fäst på min LO. Det händer inte ofta. "

Majamelon: "Jag hade tänkt göra en LO eftersom jag aldrig gör det annars...men så skrev jag ut foton och så tog färgen i skrivaren slut! Så alla foton blev suddigt blåa ;P Istället gjorde jag ett kort med starka färger som jag aldrig använder annars (inte så ofta iallafall). En massa knappar, öljetter och endast 3 blommor! det är inte alls likt mig =) Jag har massa blommor på mina kort tycker jag. knappar och öljetter använder jag nästan aldrig. Dessutom så har jag bara använt ett mönstrat papper vilket nästan var det svåraste! Jag gillar ju annars att blanda många mönstrade papper=)"

Minerva: "Jag har alltid hatat syrenlila! Jag har ingenting emot mörklila och violett men INTE syrenlila! Det är den vidrigaste färgen som finns så det var en stor utmaning att delta i er tävling. Jag råkade faktiskt hitta cardstock i just syrenlila i mina pappersgömmor och den har kommit i samband med något månadskit för syrenlila papper köper jag inte frivilligt. Först var det en ovan känsla att pyssla med den färgen men ju mer jag höll på desto vanare blev jag med färgen. Trodde också att det skulle vara svårt att hitta ett passande foto till men det var det inte. Jag blev mycket nöjd med resultatet och tycker t o m att syrenlila inte är en lika hemsk färg som tidigare. "

MissGoldie: "Jag använder nästan alltid mönstrade papper på mina LO:s, så jag testade att göra en LO endast med vit cs. Jag är väldigt dålig på att använda stämplar på mina LO:s, så då utmanade jag mig själv att göra en ram med en massa stämplade swirls runt fotot. Jag målade swirlsen med rosa och turkos Copic ciao pennor för att framhäva färgerna i Agnes tröja. En annan sak som jag vanligtvis inte använder är engelskspråkiga gnuggisar - så här valde jag attanvända 2 st såna. Trots att jag gjorde många saker som är olikt mig så tycker jag ändå att resultatet känns som "jag" - och det är ju bra! :-)"

My L: "Det finns i stort sett inget på denna LO som är typiskt mig. Jag och mina scrapvänner utmanade varandra att scrappa med bara scraps (vilket jag aldrig gjort förut) dessutom använde vi varandras scraps (så färgerna är mycket klarare än vad jag brukar ha på mina LO:s). Något annat som var nytt för mig med denna LO var att jag gjorde alla dekorationer själv, vilket var väldigt roligt och kan rekommenderas! Inspiration till temat på layouten (titel och journaling) har jag hämtat från en amerikansk scraptidning och idén med cirklarna kommer från Scrapbooking.mm (no. 3, 2009)."

Nicola: "Jag scrappar nästan alltid väldigt färgglatt, grafiskt och enkelt - så nu gav jag mig på att prova lager på lager och lite sliten, romantisk stil med flera små detaljer."

Peu: "Jag har precis gjort en sak som är helt olik mig, nämligen ett kort i Vintagestil. Har aldrig gjort ett sådant kort tidigare men blev uppmuntrad av en bloggvän som skickade lite material till ett vintagekort till mig redan innan semestern. Tänkte inte alls på den här utmaningen då men det skulle kanske kunna passa eftersom det är mitt allra första vintagekort."

Rose-Marie: "det som är olikt mig är främst chipboard-blommor.. använder typ aldrig det.. tycker att de är så svåra att scrappa med.. på dem har jag dessutom limmat på glitter-velvet, en annan scrapgrej som jag också sällan eller aldrig använder..."

Scrappparlotta: "Jag dekorerar alltid med blommor, alla alster jag gör klämmer jag dit minst en, men gärna flera, blommor. På detta kort har jag ingen blomma med alls (förutom stämpeln då...). Och det tror jag aldrig har hänt förut........"

Sofia: "ja det här var ju onekligen inte så lätt..:) jag gjorde en LO utan mönstrade papper och få dekos, titel sitter inte "ihop" med fotot... ja jag tycker iaf. den är långt ifrån min vanliga stil. kul utmaning men svår..:)"


Tindela: "Jag gör mycket sällan kort, och när jag gör det är det alltid i kvadratiskt 8x8 format. Därför satte jag sådana regler åt mig själv nu, gör ett kort som inte är kvadratiskt. Dessutom är blommor förbjudna, jag använder alltid blommor på mina layouter. Resultatet blev ett dopkort. Jag har använt en mall som Lotta/Fru H ritat och publicerat på hobbyhusets hemsida. Inuti kortet finns en dikt av Siv Andersson."
Återigen, tusen tack för era underbara tävlingsbidrag! Nu skall vi rösta i designteamet så återkommer vi med en vinnare senare under veckan. Lycka till!
Kram Petra med DT

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Otroligt roligt att se att så många antog utmaningen att scrappa på ett sätt man aldrig annars gör!! Det är ju väldigt utvecklande, och det verkar som många av er inspirerats av detta, och kommer pröva fler gånger "på det nya sättet"!!
Det kommer bli svårt att rösta fram det bästa bidraget...

webmosterhelene sa...

Fantastiskt underbara alster ni gjort! Vackra, inspirerande, utmanande!! Coolt! Jag håller med Ulrika, det är svårt att välja "bästa" bidraget! Det ligger ju i betraktarens öga, ni är alla bäst!