tisdag 16 mars 2010

Att komma igång

I början när man scrappar kan det kännas som man hamnat mitt i djupaste djungeln, det finns massor av papper och dekorationer att välja på och det är lätt att gå vilse. Igår fick ni hjälp av Christel att förstå termerna kring scrapbooking. Idag tänkte jag hjälpa er att ta fram det mest nödvändiga för att skapa en första layout och imorgon kommer Ullis att visa er hur ni kan bygga er layout av materialet.


Verktyg

En bra sax eller/och skärmaskin är till stor hjälp för att få till storlek och form på sina papper.

Med skärmaskinen kan du enkelt mäta upp och skära till pappret i den storlek du vill ha. Saxen används för allt annat, så som form- och figur- klippning, kapa band/spets, göra hål m m.

En edge scaper är ett bra litet verktyg som snyggt ruggar upp papperskanterna.

Scrapgalens tips:

Skärmaskin finns i butiken men bild saknas





Fästa

När det gäller att fästa saker är det en smaksak vad man använder, men med ett bra lim och gluedots (finns i olika storlekar) klarar man sig bra. Limmet är bra till att fästa papper och gluedots är perfekta till att få fast blommor och dekorationer.

Scrapgalens tips:





Bas

Att använda cardstock som bas till sin layout gör att man får stadga i den och den ramar också snyggt in alstret. Man kan även använda cardstocken som fotomatta och stansa ut bokstäver och former vilket ni kommer att få se senare i veckan.

Scrapgalens tips för morgondagens layout:




Mönstrat papper

Papper finns i en hel underbar uppsjö av varianter. Här gäller det att hitta sina favoriter! Det är lätt att köpa på sig papper med vackra sirliga färggranna mönster men till en börjar kan det vara en idé att börja med lite ”enklare” papper. Många papperstillverkare gör dubbelsidiga papper vilket är toppen för att göra en enkel matchning.

Scrapgalens tips för morgondagens layout: October Afternoon - Report Card





Andra ”bra-att-ha”-saker

En bra penna

Alfabet

Foto


Glöm inte heller att leta i skrymslen och vrår hemma. Knappar, band, spets, ljusmanschetter, stickers etc blir fina dekorationer på dina layouter.


Plocka nu fram ovanstående, eller likvärda, produkter så kan ni enkelt skapa en fin layout med hjälp av Ullis tips och instruktioner imorgon!

3 kommentarer:

Emma Eriksson sa...

Hej hej!

Tack för en MYCKET fin blogg..!

Är en nybörjare som håller på att arbeta mig genom djungeln..! ;P

Sitter och väntar på att ni får in limmet, då ska jag snöra iväg en beställning..! :D

// Emma

ScrapGalen sa...

Hej Emma!

Tack för söt kommentar! :-) Limmet Strong & Precice Glue finns nu i butiken igen!

Mvh,
Petra

Emma Eriksson sa...

Såg de.. Nu får ni ett lim mindre..! ;P