måndag 29 mars 2010

Två BOM-layouter med Mama-Razzi & Bee Happy!

Av Anneth/Lillnettan

Alltså, har ni sett Mama-Razzi-papperen? WOW! Det läckraste som jag sett på mycket, mycket länge. Mörka, coola färger och ett film- och fototema som passar de flesta! Jag håller som bäst på med en serie BOM-layouter (BOM = Book of me = Boken om mig) och förevigar vad jag just nu gillar att se på TV (ja, jag är en nörd). Papperen passar perfekt!

Kat von D är en känd tatuerare som bland annat medverkat i tv-programmet Miami Ink. Numera har hon en egen studio som i tv-programformat kallas LA Ink. Jag har ingen åsikt om hur hon är som person, men jag tycker dels att hon har en cool stil (det var roande och uppfriskande att se henne, mörk, blek och tatuerad, bland alla blonda storbystade bikinitjejer i Miami) och dels att hon är en fantastisk konstnär som gör de mest underbara porträtt.

Här har jag använt papperet Panoramic Diecut som bas och lyxat till det med två distressade Paper Doilies från Little Yellow Bicycle. Mängder av stämplar från Tingtura, sotade kanter, en swirlmask från Tim Holtz och silvrig glimmer mist kompletterade fint. Spets från Prima.

Grungeboard! Dödskallen finns med i det här prisvärda setet. Han har fått två lager svart Zing embossingpulver över sig; jag strösslade också över en nypa silverpulver andra omgången. "Ögonen" är två brads från Mama-Razzis Candy Brads. Lite ståltråd fick han också på sig, coolingen. *ler*

En liten pinuppa, eftersom jag förknippar pinuppor med tatuerare. Var inte rädda för att använda stämplar på layouter!

Små hängen som jag gjort själv för att knyta an till halsbandet på fotografiet.

Chipboardalfabetet, som är chalkat och lackat med Crackle Accents, är från Prima och heter Times - Vintage Script. De coola Dymo Alpha-stickersen är embossade och känns som om de är tillverkade av en riktig Dymo.

*********************************************************************
Nästa layout - Criminal Minds!

Här har jag använt baksidan av Mama-Razzis Stripe och kompletterat med en salig blandning. Cirkeln är baksidan av papperet Buzz från serien Bee Happy, som är så sprillans ny att den i skrivande stund inte ens har hunnit komma upp i butiken! Den uppmärksamme ser en Prima-förpackning och så har jag använt ett julpapper (!) från G45 och allra längst bak ett höstpapper från Maja Design... Journalingkortet (från mina egna gömmor) lyder: "Just a few of the things I love (and can't live without)".

Vackra rub-ons från Mama-Razzi. Tyvärr verkar de redan vara slutsålda?! Hoppas Petra tar in fler i butiken... Vi ser också Sprocket Gears, ovan nämnda Dymo-alfabet samt Candy brads och en ny vacker spets från Prima. Mer metall, dock inte i bild, är en Hinge Clip - en smart klämma som jag brukar använda för att jag inte gillar att saker "hänger i luften" på mina layouter.

Brads igen... Nycklarna hänger i en öppnare från en läskburk. Notera "blodfläcken" som jag stämplat!

En Philosophy Tag och läcker guldmist.

Det roligaste tillfället i skaparprocessen var när jag bad min man om hjälp med placeringen av titeln. Han tittade noga på layouten och var tyst en stund. Ja, en hel del av dekorationerna ska ju tolkas symboliskt sa jag, och tänkte att snart börjar han asgarva åt mina knasiga idéer. Ja men det förstår jag, sa han - nycklarna kan ju symbolisera att teamet lyckas lösa fall som ingen annan klarar, klockan att de ofta jobbar under tidspress, kugghjulen att de löser fallen främst genom tankearbete och "Listen" att de "lyssnar in" varje brottsplats och finner ledtrådar som ingen annan gör. Blodfläcken är så klart en typisk ledtråd på brottsplatsen och kalendern visar på att de ofta hittar mönster i de dagar som brotten begås.

Tror ni att jag bara satt och gapade eller??! Han är bra min man. Nästan som om han läst mina tankar... ;-)

Tack för titten!

2 kommentarer:

LillBlomman sa...

Så jäkla läckra Nettan! Det syns att du trivs med papperna! Välarbetade och detaljrika layouter i ett skitskoj tema! Och gamla tanten och du har samma TV smak! Stående applåder till dig! Kram!

roolz sa...

supersnyggt.. =) jag föll också pladask för "mama razzi"-papperen (tack för tipset) ;) de landade faktiskt i min brevlåda idag, så nu blir det till att scrappa massa fint med dem..

kul idé också, att scrappa tv-programmen.. det är ju sånt som kan vara ganska kul att komma ihåg om hundra år (eller nåt)..