onsdag 18 augusti 2010

Mixa och matcha!

Skrivet av Anneth/Lillnettan

Jag är usel på att använda spill. Inte så att jag är en dryg scrap-primadonna som bara kräver nya grejer hela tiden - det är snarare för att det nästan alltid blir fult när jag försöker arbeta med mina rester. Jag vet verkligen inte varför!

Just nu pågår runtom i Sverige en utmaning som går ut på att scrappa hundra alster innan nästa shoppingtur. Scrapgalen-Petra skulle nog sparka mig ur teamet om jag propagerade för detta (det är ju ändå en butiksblogg *host*) - men jag vill ändå uppmana er att se på era saker med nya ögon! Rota fram era spillbitar så kommer ni nog se att många av dem matchar fint trots att de tillhör olika säsonger och pappersmärken. Inspirerad av utmaningen grävde jag fram spill från massa "gammalt" DT-material, trotsade mina farhågor och satte igång med spillbitskort!


Till detta kort har jag använt Decorative Edge Cardstock från Fresh Print Clothesline (Little Yellow Bicycle) som grund (det är det turkosa bakgrundspapperet). Sen har jag smäckt på med lite pappersbitar och utklippta flaggor från Dear Lizzy (American Crafts) och dekorerat med band ur samma serie. Stämpeln är förstås en av våra skymningstämplar (Miranda med dricka). Runtom motivet har jag duttat turkos pearl maker.

Nästa kort! Här ser ni också lite Dear Lizzy-flaggor. Jag har utgått från det gula Thrift Shop-papperet Near Mint (October Afternoon) och sedan använt Clear Stickers Shapes från Fresh Print Clothesline, en snutt Flowers Transparancy från Chic Bébé Girl (Teresa Collins) samt ett rutigt gult och ett milkshakerosa papper från Will He B The 1 (Nikki Sivils). Wow, inte dåligt va?

Färglagt med Copics. Jag blev utmanad av en vän att skicka henne ett kort med ett motiv målat med Copics; självklart antog jag utmaningen och passade på att göra ett helt galet färgglatt motiv precis som hon brukar göra. Färgkombinationerna är egentligen helt vansinniga men på något sätt så fungerade det ändå.

De här små sötnosarna heter Pärlblomster och finns i butiken för en billig peng. Ljusblå Pearl Maker i mitten.

Insidan - mer Thrift Shop, mer Dear Lizzy och mer Nikki Sivils.

Ner och rota i era spillbitslådor nu! Komplettera gärna med fina dekos från ScrapGalen! *blink-blink*

Kram Lillnettan

3 kommentarer:

Christel sa...

Gillar verkligen färgkombon på båda korten! Man blir så glad av dessa kort. En liten doft av sommaren som vi haft!

LillBlomman sa...

Wow Nettan! Dessa var ju grymt snygga!!! Mera spill för Nettans del!

ScrapMyran sa...

Det är ju jättefina kort! Har precis städat i spillbitslådan så jag ska nog ta och göra lite spillkort jag me =)