söndag 12 september 2010

4 Drawer Card med julens Bo Bunny!

Skrivet av Anneth/Lillnettan

Sommaren är över, den härliga hösten är på väg och årets julkollektioner har så sakteliga börjat droppa in i scrapbutikerna. Även om det bara är september så njuter jag av att kolla in alla nya papper och dekorationer som anländer - visst blir de finare för varje år?

Här har jag som årets första juliga alster gjort en sorts adventskalender till mina föräldrar - ett så kallat 4-drawer Card i lite modifierad tappning. Tanken är att fylla lådorna med fyra sorters pappersinslaget godis, typ Geisha, Dumlekolor, Marianne och Twix, och låta en låda öppnas varje adventsmorgon för att avnjutas till morgonkaffet.

Hur gör man denna då, undrar ni kanske? Jag har hittat två lite olika beskrivningar för er att följa, här och här - båda tjejerna är jätteduktiga och förtjänar mängder av beröm. De har dessutom orkat sitta och vika små askar till sina alster, men så mycket tålamod har minsann inte jag! Jag tog helt enkelt fyra stora tändsticksaskar och slog in dem i vit cardstock, som jag därefter chalkade och sedan dekorerade med brun cardstock, mönsterpapper och glitterlim. Plättlätt och jag slapp få gråa hår på kuppen.

Jag satte fast små handtag i askarna och limmade fast dem på en bit pappersinslagen wellpapp. En bra och stadig wellpapp från Inkido hittar ni här - jag skar ut två ark som var 21 x 21 cm stora och slog in dem i två ganska neutrala julpapper från förra året. Efter att limmet torkat limmade jag helt enkelt den andra wellpappbiten ovanpå askarna, som en stor glassandwich.

Bara det roliga kvar, att dekorera förstås! Jag har använt mönsterpapper från Bo Bunnys julserie Noël, som har traditionella färger och ser så där härligt slitna och gammaldags ut. Julrosorna heter Holiday Celebration - Poinsetta (röd) och Snow Drop (vit) och den magnifika djupröda rosen tillhör en förpackning som heter Roses of Spain - Minstrel.

Mängder av fluid chalk, 3D-kuddar och guldstickles bidrog till juligheten och den slitna looken. Alla ytor är ruggade med min edge scraper eller rivna.

Det naturfärgade papperet är en del av en förpackning för löv från Prima; den var så fin så jag chalkade den och lät den vara med. Jag har stämplat och embossat stjärnor med matt guld och därefter målat över hela ytan med Clear Rock Candy, genomskinlig crackle paint. Sedan avslutade jag med att duscha hela alstret i mängder av den färglösa men lite guldglittrande glimmer mist-nyansen Iridiscent Gold. Wow!

Tack för titten - jag blir såå glad för en kommentar!


10 kommentarer:

Ulrika sa...

Ja, den var fullkomligt underbar! Sagolikt vacker med glittret och de fina blommorna! Undrar om jag har tålamod att göra en sån, för det var en fin idé till present!
Bli inte förvånad om jag flyttar hem till dina föräldrar under december...

Viddan sa...

Snyggt!!! //Lena

AGJ sa...

Ihh hvor er den fin.
Og tak for den gode idé, specielt det nemme med tändsticksaskar.

Pysselbus sa...

Ojoj, detta var bland det läckraste jag sett på länge!!! Sååå fina detaljer, underbara kombinationer av stämplar och dekorationer!! Otroligt genomarbetat!! Och sååå smart att använda tändsticksaskar istället för att vika själv!

Ha en härlig söndag!

//Linda

LillBlomman sa...

Verkligen superfin Nettan och välgjord!!! Testade en sådan här för ett tag sedan men den blev INTE så här fin:) Får nog testa igen! Jätteinspirerad!

Cina99 sa...

Tjusigt!

Linda Horn sa...

Såååå snyggt det blev!! Kul att jag kunde hjälpa dig! Nu blev jag ju grymt sugen på att göra en likadan själv, ju!

Catta sa...

Så läckert och vilka härliga färger, mönster och dekorationer, ja, jag älskar allt på din vackra "kalender"!!!

Nick sa...

Den blev jättefin. Jag blev också sugen på att göra en men jag tror nog att jag behåller den själv. Lite choklad till morgonkaffet skulle ju inte sitta så fel.

Anonym sa...

Hej Anneth - Lotta, En liten butik, här. Mycket fin och härligt julig, jag vill också göra!!