söndag 24 oktober 2010

Vad gjorde vi på kryssningen egentligen?

Skrivet av Cilla, Helene och Ulrika

Ja, vi är några lyckliga tjejer som var med på Scrapgalens kryssning förra helgen! Vi lever fortfarande på minnena av all inspiration och kunskap vi fick! Stort tack till kursledarna! :-)

Vi tänkte idag visa upp några av de saker vi gjorde under en av kurserna, nämligen Helenes "klet- och kladdkurs". Det var en teknikkurs där vi bl. a. lärde oss att använda Gesso, Studios underbara akrylfärger och canvasrundlar tillsammans med Echo Parks ljuvliga sommarpapper i klara Helene-färger. Kursdeltagarna utgick från en skiss och ett inspirationsalster som Helene gjort.

Kitet som vi fick till kursen var välfyllt med Echo Park-papper, Youdo's halvpärlor, canvas-rundlarna, en bit Inkido wellpapp, stickers-ark från Echo Park, knappar och en bit snöre. Dessutom hade vi fri tillgång till Studios fantastiska produkter.

Här är min, Helenes, LO som jag gjorde som inspirationsalster till kursen:Och så här blev min, Ulrikas, färdiga layout:Jag skippade helt fräckt raden med vimplar/knappar. Jag använde knapparna som dekoration på annat sätt istället. Jag har glatt stänkt med färg, stämplat med bubbelplast, rivit i papper och stämplat runda ringar med en tom toarulle! När jag kommit hem sen la jag till textremsor utskrivna på datorn.

Tack vare att det var en skiss och ett färdigt kit med produkter hann jag med en layout till. Så här blev den:
Cilla skapade layouten nedan med ett leende på läpparna:

Wow vilken härlig kurs Helene bjöd på. :-) Glädje, kladd och uppmaning om kreativitet var en perfekt kombination - en energikick. Trots att Helene verkligen uppmanade oss att sätta vår egen prägel på våra alster så hamnade jag rätt nära orginalet, vilket jag är helt nöjd med. Jag hade jättekul! Ett extra plus var att jag blev nyintroducerad i stämpling med bubbelplast, det ger ju en sådan härlig och oförutsägbar effekt.Med jämna mellanrum kommer vi de närmsta dagarna att visa alster, foton och annat från Scrapkryssningen. Missa inte det! :-)

Eftersom det är så inspirerande att se vad andra skapar skulle vi bli jätteglada om ni som var med på kryssningen lämnade en kommentar med en länk till vad ni skapade under kryssningen. Till Helenes kurs, någon annan kurs eller något helt annat alster! Vi kommer att lägga upp det här i bloggen som inspiration senare.

4 kommentarer:

Jozebelle sa...

Ja-a får väl leka på egen hand då....

yes sa...

Och jag hänger också på :) http://www.vitapioner.blogspot.se
kram ylva

Millanprillan sa...

Åh, vad jag är avundsjuk på er som var med på scrapkryssningen! Och vilka fina layouter ni gjort! Är också nyfiken på att se vad de som var med på kryssningen har gjort... Var ju helt säker på att jag skulle åka, men fick en överraskningshelg i Stockholm och Ladies Night med några tjejkompisar samma helg istället. Inte helt fel det heller, men nästa gång ska jag med på kryssning! ;)

/Millan

Anna M sa...

Hej! Kan bara instämma om att detta var en helt underbar kurs! Jag har lagt upp lite bilder från denna kurs i min blogg http://stampelanna.blogg.se/?tmp=06120337

Tack än en gång för en underbar kryssning!!

Kram Anna