söndag 14 november 2010

Fars dag

Skrivet av Anneth/Lillnettan, Catta & Cilla

Idag firas många pappor runt om i landet med kaffe på sängen, slipsar och kalsonger i alla möjliga färger och kanske en liten tårtbit till eftermiddagskaffet? Det är fars dag och några i vårt designteam har valt att uppmärksamma detta lite extra i bloggen!

Lillnettan:

Jag har gjort ett kort till min lilla "pappi" av papper och dekorationer ur Glitz serie Vintage Love, en lite murrig serie i blått, brunt och beige. Framsidan är dekorerad med rub-ons och Tim Holtz Ornate Plates.

Dessa läckra Teeny Alpha fick små kluttar med Glossy Accents ovanpå och hela kortet duschades rejält i Glimmer mist, nyansen Pearl. Om man inte vill vräka på med blommor och stämpelmotiv så är det ett bra trick att ta till för att ge kortet det lilla extra lyxiga tycker jag.

Insidan; fler rub-ons, Accent Stickers, Whatnots (vintagebilder i olika stilar och former att dekorera med) och fina primabokstäver. Lite metallgrejer i form av Sprocket Gears fick också vara med.

Så här ser kortet ut uppvikt på baksidan - jag gillar verkligen kombinationen mörkbrunt och ljusblått tillsammans med lite beige.

Här är ytterligare en rub-on och så minibokstäverna igen. Just denna rub-on finns också som stämpel, Cherub Love. Oh la la, jättefin!

Catta:

Även jag har skapat med Glitz Vintage Love och har haft sååå kul, gillar verkligen den här stilen på papper och dekorationer! Först kommer ett 3-sidigt kort som mannen min ska få från vår lilla dotter i dag.


Textstämpel "Pappa -världens bästa" är från Vilda Stamps och det är också Grattis-stämpeln på kortets sida 2. På sidan 2 har jag använt stämpeln "Cherub" som ingår i serien " Vintage Love".

Och på sista sidan har jag satt ett stort chipboard-hjärta och en liten bild som jag ritat/målat själv. Det tar på krafterna att vara pappa till en liten Miranda! ;)


Och så var det det här med den obligatoriska slipsen... Fortfarande samma vackra Glitz-serie och en rub-on i form av ett fickur. Klädnyporna kan man också använda för att sätta fast en liten present tex en lott eller biljett!

Ovan har vi en slips som passar, ja, den lugna och sansade pappan. Men om det är den lite häftigare pappatypen, alternativt att han tycker sig själv vara det, så vänder man på kortet...


På den här sidan har klädnyporna och bokstäverna fått lite lila glitter och svart sammetsglitter.
Och till slut ett kort till den relativt nyblivna farfadern:


Här har jag använt papper från My Minds Eye som heter Lost&Found, canvasrundel, rosa Studiopaint, Grattis-stämpel från Vilda Stamps samt ett stycke bebis (fotavtrycket är gjort med akvarellfärg). Allt utom det sistnämnda hittar du i butiken!


Cilla:


Ett kort från mina döttrar till min sambo. Papperna från Glitz Design - Scarlett passade helt perfekt till den sanna AIKare han är.


Tack för titten!4 kommentarer:

Lillnettan sa...

Testing, testing... Är det något strul med kommentarsfunktionen?

Stephi sa...

men ÅÅÅÅÅ så fina kort!!! Alla är ju helt suveräna, tycker jag men det översta är ju WOW! Slipsarna var ju urkul ide´. Finns det mallar för slipsen? I såfall svara gärna i min blogg.

Maiden sa...

Testar igen å hoppas slippa error den här gången...

Superläckra farsdagskort - tack för inspirationen!

Kram

Sussie sa...

Catta så fina björnar du målat, de kanske skulle kunna bli en stämpel serie med dessa söta ;)

Jätte fina kort till alla underbara pappor....

Kram