tisdag 21 december 2010

Aktivitetskalender?

Skrivet av Anneth/Lillnettan

Okej jag vet, det blev världens sämsta foto på mitt alster...men jag tänkte mig inte för och var alldeles ivrig att få upp min dekoration. Nu är den fastspikad. *ler*

Jag har alltså gjort en serie vimplar - med hjälp av penna och linjal måttade jag ut sex lika stora trianglar i albumpapper som jag sedan färgade in med distresser i dova färger. Därefter gjorde jag sex lite större vimplar i mörkbrun cardstock som jag klippte med vågig mönstersax och limmade sedan de färgade trianglarna på dessa. Sedan hängde jag dem över en hampatråd.

Nu till de roliga detaljerna! Ovanpå varje vimpel satte jag med hjälp av en urgullig miniklädnypa fast en liten papperspåse som jag stämplat på. Som ytterligare dekoration färgade jag in bokstäverna GOD JUL från Irresistible Alphas med matt guldfärg och fäste ovanpå. Snabbt och lätt.

Vad är då tanken med att ha med påsar på vimplarna? Jo! Jag tänkte mig att man kunde göra dessa som en liten "aktivitetskalender" att ha i juletid; lägga i små lappar med roliga saker att göra och välja en påse på måfå när man känner att man börjar drunkna i alla måsten som julen tenderar att landa i. Då är det dags att göra något roligt och kravlöst!

Antingen skriver man upp aktiviteter som passar för barnen, exempelvis "göra julkort" eller "åka pulka" eller så har man med lite vuxenaktiviteter, typ "vi ska prova årets glögg endast iförda raggsockor", hihi! Man får inte glömma bort varandra i jul... ;-)
Det här är mitt sista inlägg över jul och nyår då vi ska resa bort, så jag vill passa på att önska er alla en riktigt god jul! Kram på er!


3 kommentarer:

Jozebelle sa...

Vilken härlig idé, den gillade jag och ska nog ta med mej till nästa år.

Hmm och jag som aldrig glömmer något hmmmmm......

Catta/eldhexan sa...

Vilken fin vimpeltråd! Kul idé med aktivitets-lappar. Den där glöggaktiviteten verkar spännande, tror minsann jag får skriva upp glögg på inköpslistan... ;)

Kram!

Ulrika sa...

Vilken tur att jag redan köpt glögg då... ;-)