söndag 12 december 2010

Vem kan kladda mest med Pink Paislee?

Skrivet av Anneth/Lillnettan

Har ni sett serien Parisian Anthology? Vid första anblicken ser den dötrist ut; bara massa vita papper? Men kika lite närmare! Vissa partier är nämligen "glaserade" så om man gnuggar in färg, mistar etc. fastnar inte färgen på de partierna utan de framträder fint. Här nedan ser ni två alster där jag har gått bananas med distresser, masker, mister, crackle paint, vanligt spackel och gesso. Kom ihåg att båda papperen var helt vita från början!

Här är min vän Eva, en cool tjej i söt förpackning. Jag har försökt blanda det söta och det coola genom ljuva pasteller, tyll och läckra stämplar tillsammans med metalldekorationer a la Tim Holtz samt rustika metallknappar från en second hand-butik. Ni ser även en jättestor blingsten.

Gesso visade sig vara väldigt roligt att kladda med. Det är ungefär som en akrylfärg som man kan använda för att exempelvis förbehandla ytor och för att skapa lite textur på sina alster. Jag stämplade med en bubbelplaststämpel och mattade även ner fjärilsstämplarna då den svarta färgen stack ut lite väl mycket. Jag kluddade även spackel runt fotot som en ram, och då det torkat duttade jag gesso och lite svart distressfärg på - riktigt läckert!

Här ser ni en mycket kär vän som jag träffar allt för sällan. Även här har jag försökt göra en romantisk men ändå lite cool layout genom färgvalen turkost och lila, mörk chalkboard mist och taggtrådsmasker. De flesta dekorationerna är från Parisian Anthology men ni ser även en ram från Artisan Elements och bokstäverna Irresistible Alphas som fungerar på samma sätt som papperen (man gnuggar in dem med färg eller mistar dem).6 kommentarer:

La Vikinga sa...

Jättesnygga LO:s båda två och underbara papper!!!

Charlotta

Stephi sa...

jättefint...som alltid!!!Jag har beställt sådant papper i går..ska bli kul å leka.

BellaMio sa...

Såååå underbara!!!! Jag bara älskar ditt sätt att förhöja, dekorera och förändra det ursprungliga. Du är toppen!!

Jag älskar oxå dessa papper, hoppas att det kommer fler serier från olika tillverkade så man får leka fler gånger :)

Kram Kram

Tesa/Therese sa...

Det var ju alldeles underbart fint. Ha en fin Lucia.
Kram Tesa

Petra sa...

Jösses så snyggt, helt underbara båda layouterna.

NHL sa...

Ja, jättefina LOs! Framhäver fotona fint och blir rena tavlor :-)