torsdag 17 mars 2011

Canvas tavlor med Gesso och Tattered Angels.

Hej!

Som butiksägare och trebarnsmamma är det tyvärr inte så ofta jag har tid att sätta mig ned och scrappa själv....men ibland blir suget helt enkelt för stort när man ser alla ljuvliga produkter! Jag har länge varit sugen på att prova på lite olika tekniker på canvasdukar och på mässan i Karlstad hade jag med mig mitt första försök som jag var helt nöjd med.

Eftersom jag har tre barn var jag ju givetvis tvungen att skapa varsin tavla även till killarna och det är dem jag tänkte visa er här!Här ser ni båda tavlorna bredvid varandra, skapade på precis samma sätt...det är bara fotot och rubriken som egentligen skiljer dem åt (mest för att de inte skall skära sig bredvid varandra sedan ;) ). Tavlorna är gjorda i format 12"x12" på spänd canvas från Canvas Corp.En lite närmare titt på den ena tavlan. Jag tänkte beskriva lite hur jag har gjort tavlorna.

* Jag började med att spraya själva duken (opreparerad innan) med Glimmer Mist, lite ojämnt. Innan jag började spraya hade jag markerat med blyerts på duken var fotot skulle hamna så att jag inte skulle "kleta ner" den ytan.

* När misten sedan torkat lade jag först en mask som lämnade en cirkel vid fotot. Inuti cirkeln lade jag ut masker i form av swirls och prickar och gick sedan över ytan med en omgång till utav samma mist.

* När detta hade torkat lade jag cirkelmasken över den cirkel jag villa bevara och lade sedan på övriga masker i form av swirls och en krona. Här stöpplade jag sedan på ganska friskt med Gesso (tänk på att hålla i maskerna när du gör detta så att de inte följer med penseln)över hela den övriga duken för att skapa struktur och lite "toppar".

* När jag var nöjd med detta sprayade jag direkt på Glimmer Mist Chalkboard i en kontrasterande färg innan jag lyfte bort alla maskerna försiktigt. Här måste sedan tavlan torka ett dygn så att det är helt torrt!

* Nästa moment var att spraya tavlan med lite extra Glimmer Mist och att markera kanter och detaljer med Glimmer Glam och Glimmer Glaze i matchande färger. Glimmer Glam applicerar du lättast med en fjäderformad pensel och lägger den runt kanterna på tavlan för att få lite extra glitter där. Glimmer Glazen har en liten pensel i locket och den kan du använda för att "lacka" detaljer här och var (jag duttade lite i kronan och i swirlsen).

* När detta sedan är torrt är tavlan färdig att dekorera. Jag har använt YouDo´s rhinestones i kronan och titeln är gjord med Framed Fonts från Tattered Angels som jag mistat med Glimmer Mist och sedan ett par gamla alfabet som jag hade i gömmorna.För att göra en snygg kant på tavlorna har jag använt mig utav Tim Holtz Tissue Tape som jag färgat in med Distress Ink och sedan fäst lite extra med Studio Multimedium Matte som blir helt matt när det torkar och inte ger synliga "limkanter".

Materiallista:
* Canvasduk 12"x12", Canvas Corp.
* Glimmer Mist i färgerna Denim Blue, Sapphire och Walnut Gold.
* Gesso från Studio/Ranger
* Glimmer Mist Chalkboard i färgen Hot Chocolate
* Glimmer Glam i färgen Espresso Bean
* Glimmer Glaze i färgen Midnight Rendevouz
* Masker från Heidi Swapp, Ranger och Tattered Angels* Rhinestones från YouDo
* Framed Fonts från Tattered Angels
* Tiny Alpha från Adornit
* Multimedium Matte från Studio/Ranger
* Tissue Tape från Tim Holtz.

Om du är sugen på att testa kan du gärna börja med en mindra canvas tavla för att prova teknikerna, men tro mig, kunde jag så kan du med!

Kram Petra

6 kommentarer:

Anonym sa...

Oj så snyggt ! Så himla fint det blev med tavlor på barnen :) De här Glimmerprodukterna måste jag absolut prova framöver !
Ha en bra dag, hälsn. Diana

CillaT sa...

Duktig "mamma"=) Jättefina tavlor Petra!
Kram

LillBlomman sa...

Kanonsnygga!! Stolt över våran "mamma"!

Christel sa...

wow, Petra!
Här finns det dolda talanger!
Tavlorna är så fina och du har fått till en massa läckra effekter!
Jag hoppas vi får se mer här i bloggen av dina alster.
You rock girl!

Millanprillan sa...

Superfina tavlor, blev väldigt sugen att testa på detta!

/Millan

Scrappegal sørlending sa...

NYYYDELIG!!!!!! <3 Skikkelig inspirasjon!