måndag 16 maj 2011

En härlig kursdag i Övergran!

I lördags hade vi en fantastisk dag i Övergransgården med två inspirerande kurser, pysselträff, utlottningar, shopping, hembakt fika och god mat....och en massa skratt och kreativitet förstås! Övergransgården ligger mittemellan Stockholm, Uppsala och Västerås....alltså mitt i smeten fast mitt ute på landet! ;) Här kommer en liten bildkavalkad från dagen:


Full koncentration i pysselsalen.


Här har några utav tjejerna kommit igång med första kursen.


Här har ni vår första "scrap-fröken", Helena Johansson alias Willea, som höll en kurs där vi fick lära oss att skapa i romantisk stil. Vi jobbade med ett kurskit bestående utav papper från BoBunny "Gabrielle", tårtpapper, mist, stickers, blommor från Prima och Petaloo, halvpärlor från YouDo och vacker spets.


Här ser ni några utav deltagarnas alster efter att ha avslutat kurs nummer ett. Fantastiskt att det kan bli så många olika layouter med samma förutsättningar och med samma material och instruktioner.


Och här har vi ytterligare några alster från Helenas kurs. Kanonsnyggt tjejer!


Nästa "scrap-fröken" var Mahlin Wiggur som skulle låta oss följa med i hennes skapande-process. Första budet ser ni på whiteboarden: "Ingen väljer foto! /fröken". :) På denna kursen jobbade vi med färgglada papper från Echo Park "Playground", egenblandade mister, stickers, minirosor från Prima, halvpärlor från YouDo, die cut ramar, små papperspåsar från Canvas Home Basics, wellpappramar från YouDo och stickles.

Här ser ni alla härliga alster som skapats under Mahlins kurs....en riktig vitaminkick! Urläckert!

Här nedanför kommer några bilder från butiken. Tjejerna kunde shoppa hos Scrapgalen från morgon till kväll!


Härliga mönsterpapper.


Här ser ni blommor från Petaloo och Kaisercraft, alfabetsstickers av alla de slag och lite "klet & kladd" som skymtar i kanten.


Cardstock, urläckra wellpappramar från YouDo och nere till höger nya stenciler som kommer att läggas in i webbutiken inom kort!

Jag vill speciellt tacka Helena och Mahlin som höll fantastiskt inspirerande kurser och Ullis, Ulrika och Cilla i mitt designteam som är en ovärderlig hjälp på alla träffar. Tusen tack även till alla er som deltog i kursdagen och gjorde den till en fantastisk dag med mycket skaparglädje.

Missa inte att kika in i bloggen de kommande dagarna när designteamet visar upp vad de åstadkom på kursdagen!

Vi ses snart igen! Tills dess: kolla in info om scrapkryssningen och pysselträffar i Övergran här i bloggen eller på www.scrapgalen.se.

Stor kram
Petra

4 kommentarer:

Marja/Miss Deerest sa...

Ja, det var skoj och jättegod mat, tack för det:)

mahlin sa...

Tack själv fantastiska petra och alla härliga positiva kursdeltagare!!

Willea sa...

Ja, tack till dig Petra som ordnat allt så fint och till alla entusiastiska tjejer som verkligen gjorde denna dag till en toppendag!! Kram :)

La Vikinga sa...

Och så glömmer vi inte att tacka de som lagade maten, handlade, gjorde god sallad så vi inte blev alldeles för kolhydratmätta, bakade kladdkaka, plockade hallon och även ett tack till alla de som hjälpte till att skjutsa oss som inte har bil!

Charlotta / La Vikinga
1:agångsbesökare