torsdag 29 september 2011

Premiär för Teknik Torsdagar!

Jag har fått äran att få berätta om Scrapgalens roliga nyhet! Vi i Designteamet tänker bjuda er på olika tekniktips på torsdagar. Det kan röra sig om en ren teknikartikel eller en fördjupning i någon av alla roliga teknikprodukter som Scrapgalen har i sitt sortiment. Under hösten kommer sortimentet utökas med många nya artiklar så höll ögonen öppna både i butiken och här i bloggen!

Idag tänkte jag visa er en otroligt rolig produkt som faktiskt funnits i sortimentet ett bra tag men som jag precis fått upp ögonen för. Jag pratar om Cut´N´Dry Stamp pad foam från Ranger. Denna foam kan man förutom det jag ska visa idag använda till att inka sina foton. Den är mjuk och fin så du kan inka kanter på papper och stryka ut lim och färg jämnt. Men jag ska visa hur ni kan göra era egna stämplar.


Förutom foamet behöver du stämpeldyna, embossingfön och akrylblock om du ska använda omonterade stämplar.


Jag har plockat fram lite olika stämplar för att se vilka effekter jag kan få. Det bästa med detta foam är att du kan göra stämplar av sådant du har hemma. Barnens leksaker brukar vara små skatter som Lego, bilar och annat skoj. Jag har också plockat fram ett par skor med rolig sula. Kika under dina skor och se vad du har för coola mönster!


Foamet har två olika sidor. Den ena är vit och den kan du inka med. Den mörka är den vi skall använda idag. Du börjar med att värma ytan med din embossfön. Snabbt innan den kallnar trycker du din stämpel ned bestämt i foamet. Sedan färgar du in stämpeln och stämplar. Du får ett omvänt tryck mot orginalet.


Här ser man hur det kan bli om jag gör stämplar av monterade stämplar. Ska du få det riktigt snyggt behöver du klippa foamet som gummistämpelns form, men jag gillar att det inte är helt perfekt. Särskilt om man är ute efter texture.


Samma sak här. Om jag klippt en fyrkant precis som gummimotivet hade ju inte det bruna runt om synts. Man skall inte trycka allt för hårt heller då ditt stämpeldjup i din nya stämpel inte är jättedjupt.


Här har jag fått till det perfekt enligt min egen mening. Jag har använt clearstamps och gjort min stämpel lite mindre än orginalet så mönstret blir bra. Visst blir det så himla snyggt!


Så här blev det när jag testade Legobiten eller Duplo är det egentligen.


Jätteroligt tryck!


Nu kommer en av foamets stora fördelar och finesser! När du tröttnat på din stämpel är det bara att värma den igen och mönstret försvinner. Vips så kan du börja om igen och göra en ny stämpel.


Du kan snabbt göra en rolig bakgrund till din Art Journaling genom att använda ett skoavtryck i olika färger. Jag har också klippt till ett hjärta i foamet på fri hand och fått en unik och personlig stämpel.

Hoppas att denna artikel fick er nyfikna på att testa detta coola foam! Och missa nu inte alla nya inlägg som kommer på torsdagar och alla andra dagar såklart!

Många kramar från LillBlomman!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart! Älskar alla tips och trix ni ger här på bloggen. Jättebra att ni visar hur alla teknikprodukter funkar för det är verkligen en jungel. Den här foamen vill jag verkligen ha, coola tryck!/Carina Å

Mija ♥ sa...

Men duuuu vilket bra tips!! Vill genast ha en sån! Tack för ett bra inlägg Lilla Blomma;)