torsdag 22 september 2011

Tekniktips - mister

Hej!

Idag tänkte jag visa er vad man kan göra med mister!
Scrapgalen har precis fått in en ny, fräsch produkt inom det området, Coloringz heter dom och de tillverkas av Shimmerz!Jag tänker visa er sånt jag gjort med dessa och med de andra misterna som Scrapgalen haft länge, Tattered Angels Glimmer mister och Chalkboardmister.

Coloringz är pigmentrika men saknar det där lite "glimrande" som Glimmer-misterna har.
De beter sig lite olika när man sprayar med dem, De förstnämnda sprider inte ut färgen så mycket vilket kan vara bra om man vill spraya en begränsad yta.


Först ut, skapa en fotomatta med mist:
Klipp ut en bit cardstock som är lite större än fotot.

Lägg det på ditt bakgrundscardstock och spruta på! Här har jag bara använt en färg, men du kan såklart använda flera olika färger! Pröva dig fram!
Här har jag använt Tattered Angels chalkboardmist.Plocka bort mallen, och fyll i kanterna med en penna. Fäst fotot på cardstocken, och fortsätt sen dekorera din sida!

................................................................

Du kan färga in många olika saker med mister, här visar jag hur det ser ut när du sprayat en pappersblomma, ett tygband, en utstansad cardstock-blomma och en chipboard:
Här en vit Prima-blomma som sprayats och stänkts med mist.
..................................................
Här en bit vit spets som blev röd med Coloringz läckra nyans My Bleading Heart. Man ser att den täcker bra!
..................................................

En ljuslila utstanad blomma är lätt att färga till önskad nyans! Här blev den blå med Tattered Angels chalkboard mist Cornflower Daze. Rutmönstret på Bazzill-pappret framträder lite extra också!

..................................................


Här visar jag hur jag färgat en foam-thicker med mist. Jag har använt Coloringz My Bleading Heart. Jag har med flit sprayat lite "slarvigt" så att det inte täckts helt med färg.

..................................................
Det går alldeles utmärkt att färga chipboard-dekorationer! Här har jag återigen använt Cornflower Daze. Man ser också här att det täcker riktigt bra!


Så här gjorde jag en egen dekoration! Jag använde chipboarden och cardstockblomman som ni ser.
..................................................

Det finns speciella ihopfällbara lådor att köpa i vissa butiker som man kan använda då man sprayar för att inte färgen ska hamna överallt. Det kan ju vara praktiskt om man ska ta med på träffan o.dy.
Men jag använder en egen-producerad variant hemma som fungerar alldeles utmärkt!
Jag tog en kvadratisk kartong, lagom stor för att ett 12x12-tums cardstock ska kunna ligga ner i det. Det tycker jag är praktiskt då jag ofta sprayar eller stänker ner sådana papper!
Jag har använt "locket" på kartongen för att göra väggar. Jag tejpade ihop dem i upprätt läge.
Botten har jag förstärkt lite undertill för att inget ska läcka ut...

Hoppas ni blev lite inspirerade!
Ses en annan dag!

4 kommentarer:

Kellis sa...

Du ger alltid så bra tips!! Tack!

/Kathleen

Mija ♥ sa...

Bästa tipsen! Lådan är ju bara bäst! u skulle se hur min skärmatta plus bord ser ut...alldeles prickigt;) Ska genast leta upp en bra låda!

Anonym sa...

Såå bra tips Ulrika! Den röda färgen var supersnygg! Jag har också fixat en egen låda, den är bara lite osmidig när man skall på träff.Tack för att du delar med dig! Carina Å

Jozebelle sa...

Tack för en massa bra tips!