Jag visar några foton från dagen.
Först ut en stämningsbild för att alla ni som inte varit med någon gång på Övergransgården ska få en uppfattning om hur vackert det är i omgivningarna! Det här är synen som mötte mig när jag rullade in på parkeringen vid 8.30 på morgonen för att hjälpa Petra att ställa iordning, vackert eller hur??
Helene, Ullis och jag, Ulrika, höll varsin demo om hur man använder alla härliga teknikprylar i Scrapgalens sortiment! Jag hoppas (och tror) att vi inspirerade er som var där till att våga mista, maska, kladda med färger och gesso!
Vi bjöd på en mumsig fika-buffé!
Ullis och jag hade bakat en del godsaker, t.ex. äppelpaj, vit chokladkladdkaka med hallon och olika sorters muffins!
Recept på äppelpajen kommer sist i dagens inlägg!
Några av alla duktiga scrappare under dagen! Ni ser väl vad koncentrerade de är i sitt skapande!
Blir du sugen på att vara med på en av Scrapgalens träffar i Övergransgården? Du har snart chans igen! Redan d. 26 november är det dags för det årliga julmyset! Och då är du välkommen! Anmälan via mail till info@scrapgalen.se.
............................................................
VERNERS ÄPPELPAJ
150 g smör
150 g vetemjöl (nästan 3 dl)
1 dl strösocker
1 äggula
3-5 äpplen
kanel
pärlsocker
Rör smör och socker poröst, tillsätt äggulan och sedan mjölet.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö på lite kanel och ev. socker.
Platta ut degen till ett lock och lägg det ovanpå äpplena. Enklast är det att dela degen i 3-4 delar och ta en bit i taget och platta ut i handen. Se till att delarna ligger kant-i-kant eller lite omlott.
Strö på pärlsocker.
Grädda i 200 °C i ca. 35 minuter.
Njut med vaniljglass eller vaniljsås.
150 g smör
150 g vetemjöl (nästan 3 dl)
1 dl strösocker
1 äggula
3-5 äpplen
kanel
pärlsocker
Rör smör och socker poröst, tillsätt äggulan och sedan mjölet.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö på lite kanel och ev. socker.
Platta ut degen till ett lock och lägg det ovanpå äpplena. Enklast är det att dela degen i 3-4 delar och ta en bit i taget och platta ut i handen. Se till att delarna ligger kant-i-kant eller lite omlott.
Strö på pärlsocker.
Grädda i 200 °C i ca. 35 minuter.
Njut med vaniljglass eller vaniljsås.
Pajen är om möjligt ännu godare kylskåpskall dagen efter!
5 kommentarer:
Det var sååååå underbart!! Som alltid!!
Gillar fotona, de förmedlar verkligen en härlig stämning!
Åh, vad vackert, gott och inspirerande. Jag och några tjejer har bokat in oss på julmyset och jag ser att vi har mkt att se fram emot. Kram Carina Å
Vad trevligt det ser ut,och vilket Gofika :-)
ÅÅÅhhhh vad jag hade velat vara där!
Skicka en kommentar