lördag 14 januari 2012

Kreativitet....

Kreativitet är nåt väldigt speciellt, ibland kommer det som en blixt från en klar himmel vad man vill göra och ibland kommer inget alls. Jag har hittat ett underbart inspirationsställe i Pinterest. Det är som en virtuell anslagstavla, man "pinnar" bilder som inspirerar eller som man tycker är fina i olika album på Pinterest. Sen kan man alltid gå tillbaka och se vart bilderna kommer ifrån och så har man allt som inspirerar en samlat på ett och samma ställe. Och samtidigt kan man dela med sig av sin egen inspiration till andra, underbart!

Jag satt i veckan och slösurfade på Pinterest och hittade då en konstnär som målar på bokpapper. Jag blev superinspirerad, men är ju långt ifrån i samma klass.... Men det gör inget, man måste testa och leka och hitta DE saker och material som passar en själv. Och de här är inga mästerverk, mest kladd. Men jag ville visa mina första trevande försök och jag lovar, jag ska leka mer på det här sättet!!

Själv rev jag ut boksidor ur en gammal bok, ritade upp mina mönster med en blyertspenna och målade med NeocolorII kritor och vatten. När allt torkat fyllde jag i med en svart kalligrafipenna. Och för att vara första försöken och inte vara konstnär, ja.... Detta har gett mig blodad tand och jag vill testa mer, med andra material kanske eller utveckla det hela.

NeocolorII kritorna är verkligen beroendeframkallande! Jag ÄLSKAR dom!!


För att vara kreativ och leka loss behövs det verkligen inte mycket saker, lite papper, några kritor, någon penna, penslar och vatten. Sen kan man göra en hel del skoj ;-)
Materiallista - scrapbooking hos Scrapgalen
Kritor: NeocolorII
Övrigt:
pensel, bokpapper, kalligrafipenna, vatten

Skapa lugnt, precis som vanligt ;-)
/Helene - webmosterhelene

2 kommentarer:

Ulle sa...

Så läckra! Så snyggt med de lekfulla motiven och texten som tittar fram genom dem ...

Mija ♥ sa...

så häääärligt Helene!!