tisdag 15 maj 2012

Art Journals och skissböcker

Det finns flera olika Art Journals och skissböcker i Scrapgalens sortiment. Petra är på gång och kommer att lägga in fler i webshopen snart. Jag har provat en av de fina skissböckerna från Daler-Rowney. Den har återvunnet, naturbrunt papper och det var verkligen jättekul att rita på något annat än en vit bakgrund.

Det är inte så himla länge sedan jag började öva på att rita, efter att alltid ha tänkt att jag inte kan. Det jag övat på och det jag lärt mig är förvisso väldigt begränsat och ett yttepyttigt steg framåt. Men jag är ändå oändligt glad över mina små teckningar och över att jag vågat prova på. Även om det finns femtiofjorton saker jag skulle vilja bli väldigt mycket bättre på så är det här i alla fall en början!

Här har jag använt en oljebaserad teckningspenna från Faber Castell. Den kostar 10 kr och kommer snart att läggas in i butiken. Pennan finns i olika hårdhetsgrad och den jag använt heter "Extra Soft". Jag tycker att den är toppen att rita med!Här har jag använt blyerts och färgpennor. Det rosa runtomkring är gjort med härligt mjuka Gelatos, som jag gnuggat ut med fingret.Jag provade också att doodla och klottra lite med Faber Castell Pitt pens. Jag trodde att färgen kanske skulle lysa igenom på baksidan av pappret, men till min förvåning och förtjusining så gjorde den inte det utan det går utmärkt att använda den här typen av tuschpennor i skissboken.Material - Scrapbooking hos Scrapgalen:
Skissbok: Daler Rowney
Färger och pennor: Faber Castell Gelatos, Faber Castell Pitt Pens

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Kan man klicka i WOW-rutan flera gånger!! Superläckert och jättesnyggt!!! Jag är imponerad!!

LillBlomman sa...

Sååå inspirerande !