måndag 7 maj 2012

She Art på Christys kurs

Välkomna tillbaka till en ny vecka med Scrapgalen!
Hela helgen som gick har Petra och vi DT-tjejer varit fullt upptagna med eventet Scrapbooking med hjärta, som var en fantastisk upplevelse! Ni som inte hade möjlighet att vara med den här gången, hoppas att ni kommer med oss nästa! Ja, för kanske blir det en nästa gång?!
Dels var det en scrapträff under båda dagarna, men vi hade också bjudit in tre internationella kursledare som höll ett antal kurser, helt fantastiskt!

Jag anar att det denna vecka kommer visas en del alster från de kurser vi DT-tjejer gick. Idag tänker jag iallafall visa upp två av mina alster jag gjorde. Så fortsätt titta in resten av veckan för att få en massa inspiration! I eftermiddag dyker en grej till upp!

Jag gick en underbart inspirerande kurs för Christy Tomlinson som hette She Art. En del av er känner säkert igen begreppet med She Art, och har kanske gått någon av hennes online-kurser.
Vi fick skapa en canvastavla med en kvinna på, och använda massor av klet och kladd!

Här har jag börjat min skapande-process. Jag har klistrat på pappersbitar med hjälp av Mod podge som är som decoupagelim. Jag har också målat på papprena med transparant akrylfärg så att mönstrena i pappret fortfarande syns igenom.


Här har jag kommit ett steg till. Nu har jag målat med vit akrylfärg, droppat på ink, stämplat med en rutmönstrad stämpel.
Ni ser också två hjärtan. Dessa har jag skapat med texture paste och en schablon/stencil. Om du tittar riktigt noga ser du också ett "rutigt" mönster i hjärtana. Det gjorde jag mycket enkelt genom att pressa ner en bit punchinella i den våta texture pasten.

Och här kommer min färdiga tavla. Det var jätteroligt att skapa denna, även om jag kanske inte blev 100% nöjd. Men nu har jag verkligen fått "kladda av mig"!
Jag har fått mig med mycket tekniktips och inspiration som jag kan använda mig av även på layouter framöver!


Här visar kursledaren Christy upp sin She Art-tavla som hon hade med som inspiration till oss.
Hon var otroligt inspirerande, och var en härlig person som bjöd på sig själv! Det märktes att hon älskade att lära ut, att det var hennes passion!

Jodå, en foto på mig och Christy tillsammans var ju ett måste!

Materiallista, scrapbooking hos Scrapgalen:
*Canvasduk: Just detta format som vi gjorde (6x12 inch) har Petra ännu inte hunnit lägga in i butiken, men du hittar f.n. taveldukar i storlekarna 4x4 och 12x12 inch i kategorin Canvas- och säckvävsprodukter.
*Decoupage-lim
*Texture paste: Acrylic gel medium
*Schablon/stencil: Basic Hearts
*Akrylfärger: Vi använde ett annat märke, men pröva med fördel Studio akrylfärger som fungerar likadant!
*Mönstrade papper: Pink Paislee She Art
*Rub-ons: Christy hade med egna rub-ons, men HÄR hittar du fina och användbara i liknande stil!


8 kommentarer:

Camilla- Bitz n picez sa...

Å vad kul att du visar detta Ulrika. Önskar jag hade kunnat vara med, den kvinna är ju så härlig i sina videos och det kan ju inte vara sämre i verkligheten.

Tycker du gjorde en kanonfin tavla.

Ziro sa...

Riktigt snyggt! Kul med rullat papper som kjol! Det var kul att ses i helgen!

LillBlomman sa...

Jättefint Ulrika! Christy var precis som jag förväntat mig, söt, sprudlande, bubblande och inspirerande! Nu när vi är flera som tagit hennes kurser måste vi nog ha en canvasträff;)

Lena B E sa...

Wow vilken jättesnygg tavla!! :)
Kram Lena

Anna/ronjabus sa...

Jätte fin tavla! Den ska du vara nöjd med! Jag är ett stort fan av Christy och hoppas att hon kommer igen. Då kommer jag att vara den första att anmäla mig ;)

MezzaNotte sa...

Instämmer -en härlig kurs och det blev så många snygga she arttavlor.
Nu vill jag göra massor av canvastavlor -det var så inspirerande :)

AnnaB sa...

Jaaa, det var så kul att gå kurs och alla tavlor blev så himla olika och så himla snygga!

Jeanette Nyström sa...

Läcker! Häftigt med de rullade pappren till kjol!