tisdag 26 juni 2012

Art journaling....

Jag har precis börjat med art journaling, smyger mig sakta in i djungeln av Mixed Media. Det är fantastiskt rolig. Tyvärr börjar endel ta slut i shoppen pga rean, men lite kan du fortfarande hitta!! Så leta på, du hittar garanterat endel roliga grejer!!!

Jag har här gjort en första sida i en stor art journalingbok, jag grundade med att limma fast notpapper ur gömmorna med Mod Podge. Målade sedan över med akrylfärg, fördelen med Studios akrylfärger är att de är genomskinliga till skillnad mot de flesta andra akrylfärger. Urläckert!

Medan det hela fick torka så klippte jag ut vimplar ur spillpapper och fäste dem sedan med Mod Podge. Hjärtat är ritat på fri hand med Gelatos, där jag sen gnuggade ut färgen. Duttade över med Mod Podge och skuggade sedan med en rosa och en röd Faber Castell-penna.


Rosa duttar är gjorda av Jenni Bowlins underbara akrylfärg...


Vita prickar och runda cirklar är gjorda med gesso genom mesh, vita swirlar är gjorda med vit Liquitexfärg.


Ruffade bruna kanter med hjälp av brun Neocolor II-krita och vatten, struktur med hjälp av bakgrundsstämplar och svarta stänk av svart färg.


/Helene - webmosterhelene

Materiallista - scrapbooking hos Scrapgalen
Papper: GCD "Splendor - Pink Flora" (rosa med små vita blommor), GCD "Splendor - Posies" (turkos med rosor), GCD "Splendor - Tiny blossoms" (prickigt, vit med turkos och rosa blommor)


Dekorationer: mesh (som jag duttat färg igenom)
Färg: Studio (turkos/blå akrylfärg), Jenni Bowlin (rosa akrylfärg)**, Neocolor II "Brown 059" (brun akvarellkrita), Studio (gesso)**, Liquitexfärg**, Gelatos**, Faber Castell Pitt Pens**


**slut tyvärr

4 kommentarer:

Tanja sa...

Verkligen jättefin!

Lottas vrå sa...

Snyggt!!!

webmosterhelene sa...

Tack, vad rara ni är!

Lena B E sa...

Snyggt!! :)