fredag 29 juni 2012

Huscanvas med She Art-papper

Jag har använt Pink Paislees She Art-produkter och gjort en liten hustavla. Att använda material från den fina serien som Christy Tomlinson designat är en toppenbra liten genväg om du är sugen på att göra egna She Art- eller hustavlor, men inte har lust att rita eller klippa ut figurer själv.

Jag började med att täcka bakgrunden med rivna pappersbitar från flera olika papper. Jag använde gelmedium för att limma fast mina papper, men det finns många alternativ som till exempel Decoupage eller Mod Podge.

Sedan målade jag min bakgrund med akrylfärg, stämplade med lite olika bakgrundsstämplar, använde Liquitex Acrylic Ink och gesso och ännu mer akrylfärg. Jag målade både med pensel och med fingrarna och använde flera olika stenciler/schabloner.Sedan limmade jag fast huset, solen och fjärilarna som alla är färdiga die cuts. Återigen använde jag gelmedium. Jag har sedan doodlat med vit penna, både här och där på bakgrunden och över mina figurer. Jag har också använt Pitt Pens, i två olika blå färger. Det finns fortfarande några Pitt Pens i butiken, i Faber Castells mixade set med flera olika sorters pennor.

Jag tror bestämt att bilden här nedan visar mitt favorithörn av tavlan... :)

Material - Scrapbooking hos Scrapgalen:
Papper: Pink Paislee She Art - Soar, Inspire, leap
Färg och medium: Akrylfärg, Liquitex Acrylic Ink, Gesso, Gelmedium, Faber Castell Pitt Pens
Övrigt: Masker och stenciler, stämplar

Jag önskar er alla en toppenbra helg!