Designteam

Presentation av Scrapgalens fantastiska DT!


 

Scrapgalen har ett underbart designteam med positiva och kreativa tjejer som gör sitt yttersta för att inspirera er i bloggen, Scrapgalen Design. Här kommer en presentation:

 

Helene Larsson, alias "webmosterhelene":

Vem är du?
Jag heter Helene Larsson, men på nätet lystrar jag mest till nicket "webmosterhelene". Jag är född 1968 och bor i Stockholm tillsammans med min sambo och tre underbara söner. Två av mina barn är i princip vuxna idag, Robin är född 1989 och Martin 1991. 12 september 2008 föddes då vår Aston efter en hel del kämpande, ett riktigt litet charmtroll som förgyller vårt liv varje dag. 24 februari 2011 knackade ytterligare en liten son på dörren, vi fick vår älskade lille Charlie. Oplanerad men ack så välkommen. Vilken lycka! Nu är min fyrklöver av pojkar fullbordad och här lär det inte bli fler barn.

Scrapbooking och fotografering är mina huvudsakliga hobbys, något jag brinner oerhört mycket för. När jag inte scrappar eller fotograferar, ja då virkar jag lite eller tittar på någon kriminalserie på tv.

Hur länge har du scrappat och vad har du för stil?
2003 trillade jag över scrapbooking på Internet och har varit fast sedan dess. I grunden scrappar jag för att göra något med mina fotografier, spara på minnen och händelser och för det kreativa och oerhört roliga "arbetet".

Många gånger får man frågan "Vad har du för scrapstil?". Just den frågan funderar jag på emellanåt, vad har jag för stil egentligen? De som tittar på mina alster säger att de i de flesta fall kan se att jag har gjort en layout, men att det är svårt att sätta in min stil i ett specifikt fack. Jag tror att min styrka är att jag inte har någon specifik stil, utan kastar mig mellan olika produkter, stilar och annat.

Vad använder du mest när du scrappar?
Det som är genomgående på mina alster är att jag älskar att jobba med färg, ritar ofta prickar och streck. Jag använder gärna blingstenar, akrylfärger, sprayfärger, diverse bläck mm. Och alltid låter jag fotografiet vara i fokus, det är det som är det viktigaste på min sida.

Jag hoppas att mina alster kommer att inspirera just dig.
 
 
Maria Lindén, alias "Lilla07an":

Vem är du?
Jag heter Maria men kallar mig Lilla07an i scrapsammanhang. Det är egentligen ett gammalt nick från familjeliv som fick följa med mig när jag i slutet av -07 började scrappa och registrerade mig på olika scrapforum. Jag bor i ett lagom litet, grönt hus, i Hälsingland tillsammans med min man och våra 3 (snart 4) barn. Hos oss bor också ett par fyrbeningar med platt nos, en mops vid namn Muffin och en fralla som kallas Heffa. Jag är en färgglad tjej som pysslar med lite allt möjligt. Stickning och virkning är det som ligger mig närmast om hjärtat efter scrappandet..

Hur länge har du scrappat och vad har du för stil?
Scrappandet startade sent -07 med en nybörjarkurs hos en lokal butik och tog riktig fart under -08. Sedan dess är jag fast bland foton, papper och härliga dekos.

Min stil är ganska enkel med fokus på fotot/fotona även om jag ständigt testar nya stilar, tekniker osv så scrappar jag i grunden för att bevara familjens minnen. Ibland svävar jag ut och gör saker mest för skapandets skull men alltid kommer jag tillbaka till dokumenterandet.

Hur är scrapbooking viktigt för dig?
Att scrappa känns enormt viktigt för mig. Både för bevarandet av famijens minnen för framtiden men även för mig själv. Mitt behov av kreativitet, tid för reflektion och att bara vara jag. Scrap är tid för avkoppling och genom åren har det många gånger fungerat som ren terapi. Jag scrappar oftast själv hemma men uppskattar att åka på både större och mindre träffar. Många nya, goa vänner har det genererat genom åren. Både i när och fjärran.

Vad använder du mest när du scrappar?
Favoritmaterialet är så klart alla fina mönsterpapper som finns, ihop med roliga dekos av alla det slag. Många gånger för att bygga upp lite lager på lager effekt med tårtpapper, journalingrutor mm. Färg såsom mister, akrylfärg och gesso gärna ihop med roliga stenciler hör också till favoriterna. Det finns så enormt mycket tekniker och material att testa som scrappare idag och jag tycker och tror att man utvecklas som scrappare, oavsett stil, ifall man har ett öppet sinne, provar på och sedan bestämmer själv hur man vill eller inte vill använda det i sitt skapande.

 
 


Anna Stenman

Vem är du?
Anna Stenman, fru, mamma, fritidspedagog, scrappare, bokslukare, fotograf (annars blir det svårt att scrappa), kokerska, bagerska, musikälskare

Hur länge har du scrappat och vad har du för stil?
Har scrappat sedan aug -03, gick på en kurs i Göteborg höggravid med sonen. Har en grafisk stil. Kan någon gång köra "kladdigt". Sen gör jag ju till 99% bara dubbellayouter, det är väl mitt signum kan man nog säga.

Hur är scrapbooking viktigt för dig?
Det är som dagbok i fotoform och ren avkloppling. Även socialt, att man åker på träffar för att träffa och umgås med andra som scrappar. Har träffat många nya vänner genom scrapbookingen.

Vad använder du mest när du scrappar?
 
Knappar, brads, en och annan paljetter kommer med, mina QK- & Sizzixalfabeten, halvpärlor. När jag gör kort blir det mycket blommor på korten.

 
 Emellanåt dyker dessa tjejerna upp på Scrapgalens scrapträffar där de håller i demonstrationer och kurser. Framför allt håller de dock till i bloggen där de inspirerar med nya produkter och tekniker. Luta dig tillbaka och njuuuuuut!