onsdag 13 maj 2009

Studentkort a la Jenni Bowlin

Jag erkänner: jag är TOKIG i allt med formen { }. För ett tag sedan köpte jag Jenni Bowlins fina chipboardramar och nu i dagarna har jag i en sorts lycklig yra gjort tre kort med ramarna - ett studentkort, ett examenskort och ett födelsedagskort. Jag är nog lite kär!


Här är examenskortet:
Jag är en sån som inte riktigt fixar att göra skolavslutningskort i blått och gult, så här blev det skirt grönt och ljust rosa i stället.

Jag tyckte det var fantastiskt roligt att måla ramarna med Crackle Paint; de är fortfarande vita men med lite mer intressant struktur. Dock cracklade färgen lite väl mycket så jag lade på ett lager Glossy Accents för att fixera färgen och hindra flagor från att lossa. Mycket snyggt om jag får säga det själv! Har du ingen Crackle Paint så borde det bli lika snyggt med Crackle Accents...

Några av de ljuva smårosorna. Pinsen från Maya Road är underbara tycker jag, de passar så fint att sticka ner i en "blomrabatt" på detta sätt.

Här har jag gjort ett studentkort som ser nästan likadant ut som mitt skolavslutningskort och är gjort på samma sätt. Jag ville visa det eftersom jag tyckte att chipboardramen verkligen lyfte hela kortet och fick det att se lyxigt ut. I övrigt har jag ju bara papper och ett par stämplar på det; inga konstigheter, inget särskilt svårt. Men snyggt!

Och sist ut är ett stort födelsedagskort! Varje chipboardram är ju delad i två; en ram och en innerdel. Här har jag använt en stor ram och en liten innerdel. Jag klädde in den stora ramen i papper, chalkade med min kära Chestnut Roan och kluddade lite här och där med Crackle Paint. Lovely!

Innerdelen stämplade jag och embossade med klart embosspulver (på så vis kan man sedan måla över det stämplade utan att kladda ut stämpelbläcket), och sen målade jag med distresser och sprayade med Perfect Pearls i brons för lite extra lyxigt skimmer. Jag dekorerade med minirosor igen samt bland annat Petaloo-blommor, och sist duschade jag över mer Perfect Pearls (nu i pärlemonyans) över hela kortet.

En tanke som slår mig nu när det är klart - tänk så snyggt det skulle bli om man monterade hela ramen med dekos och papper på en liten canvas i stället för en cardstockbas! Vilken tavla det skulle bli... Ja, jag måste nog köpa fler ramar, har bara en kvar nu ju! *ler*

Kram på er!

/Lillnettan

3 kommentarer:

Linda sa...

Så snygga kort verkligen! ramarna är verkligen helt underbara!!

LillBlomman sa...

Me too!!! Och dina kort är helt underbara, liftning lär ske!!

Ulrika sa...

Supersnygga!!!! Älskar också den där formen!!