torsdag 15 april 2010

Dear Lizzy - Fabric paper

Idag ska vi visa vad man kan göra med Dear Lizzys läckra tygpapper.

Jag, Cilla, blev så till mig när jag fick mitt Tickled Tulip att jag för första gången (!) satte mig att maskinsy på en layout. "Pappret" kickar verkligen igång kreativiteten=)

Så här såg mitt tygpapper ut,

Tillsammans med det har jag använt vit cardstock, Raindrop Rapture och Golden Gleam.

Tiden går fort när man har skoj brukar man säga! Då har vi alltså kommit till vårat teams sista gemensamma inlägg. Som Cilla skrivit har vi lagt fokus på de enormt läckra tygpapprena idag. Mitt , LillBlommans, papper heter något så vackert som Magnolia Mornings!


Jag älskar att sy på mina alster när jag scrappar så denna produkten passar mig som handsken. Det gick lätt att sy med pappret som skyddar det förlimmade tyget.

Så här blev min layout! Hoppas att det syns att jag använt Glimmer screens i hörnen! Screensen lägger du på ditt papper och sedan sprayar du Glimmer mist över! Jag har använt färgen Pink bubblegum.

Här har jag klippt små vimplar ur tygpappret och sytt fast dem på brun cardstock. Saker som finns i butiken är också Tiny Alphas, den söta rosen och Pebbles från Prima!Av tygpappret gjorde jag även egna cirkelblommor. Det är lite pillrigt att sick-sacka runt cirklarna men väl värt besväret!


Från början gjorde jag också ett brett band av tygpappret där jag sick-sackade fast ett ric-rac band. När jag skulle montera min layout så delade jag på bandet. Den övre delen prydde jag med spets. Ni hittar alla alfabetena i butiken förutom de som "jag" är skrivet med.

Och så en sista detaljbild! Återigen ser ni en bit av bandet jag sydde och den söta Cameo rosen som finns i butiken! Hoppas att jag kunna inspirera lite.

Kramar från LillBlomman!Jag, Helene, vill såklart inte vara sämre än de andra två tjejerna... Jag har skapat med det här pappret, stora vita cirklar på turkos botten. Urläckert tygpapper, helt klart!


Jag skar till en lång bred remsa av tygpappret, fransade både över- och underkant. När man leker med tygpapper är det en av effekterna som är fördelen. Jag älskar fransiga kanter ;-) Jag har även sytt många sömmar på maskin, både zickzack och raksöm.


Jag klippte ut en cirkel på fri hand, klippte sen i cirklar inåt mitten så det blev som en spiral. Formade sen en blomma med mönstret inåt och limmade ihop lite extra med flytande lim. När blomman torkat satte jag en hjärtnål genom den och sedan en halvpärla i blommitten.


En bild som visar höjden på blomman, blev superfint!


Här ser man fransarna och lite av alla sömmar...


Nu hoppas jag, och övriga tjejer, att du inspireras till skapande med tygpapper!!

1 kommentar:

Sara sa...

Så läckra LOs allihopa!!