lördag 19 juni 2010

UTEEE och ZING

Trots att jag verkligen inte är mästaren på att skapa med olika tekniksaker i vårat team så tänkte jag visa ett enkelt tips. I Scrapgalens sortiment finns ett speciellt embosspulver som kallas för UTEE- ultra thick embossing enamel. Du kan göra massor av skoj som att stämpla i ytan innan den torkat men jag har ju såklart hottat upp en blomma med det!

Jag har använt en sådan tunn tygblomma som är rätt sladdrig och tråkig från början. Jag började med att trycka ner hela blomman i en embossingdyna utan färg. Sedan öste jag hela blomman med pulvret. Som ni ser är det mycket mer storkorningt än ett vanligt embosspulver.

Efter att jag smält pulvret med embossingfönen så upprepade jag proceduren tre gånger till innan sista momentet.

Innan jag smälte det sista och fjärde lagret av UTEE hällde jag på massor av löst glitter. Ett tips är nog att smälta UTEE`n först och hälla på glittret innan det torkat. Jag har numera ett pimpat pysselrum med ett lager rosa glitter överallt:)

Så här läcker och glittrig blev min sladdriga blomma till slut! Som en karamell! Man kan passa på att böja till den lite medan den ännu är lite ljummen. I mitten har jag dekorerat med en metall blomma, liknande finns här och en halvpärla.

Blomman fick pryda en lite present tag!

Sedan vill jag gärna visa vad läckert det kan bli med Zing embosspulver! Här har jag lekt med Distresser och blending tool. Stämplat med svart och sedan embossat två fjärilar i en rejält greddelin färg!
Ja, det var allt jag hade idag! Hoppas att ni blev lite embossingsugna! Kramar LillBlomman!


2 kommentarer:

Ulrika sa...

Snyyygt!!

Lillnettan sa...

Ja, jättefint! Just det, har ju också en påse lila embossingpulver att göra något med...lila är en rolig färg, men klurig! Du har lyckats jättebra på din tag. :)