tisdag 20 juli 2010

Ny DT hos Scrapgalen!

Som ni har kunnat se både i butiken och här i bloggen har vi haft nöjet att presentera en helt ny och unik stämpelkollektion hos Scrapgalen. Skymning Design, designad utav begåvade Catharina Hermansson Holmgren. Idag har vi även äran att presentera Catta som ny medlem i vårt fantastiska designteam. Det skall bli otroligt skoj att få se vad Catta själv hittar på med stämplarna! Idag vill vi presentera Catta lite närmare:Vem är du?
Jag är född -75, heter Catharina men kallas för Catta och går också ofta under mitt nick "eldhexan" på nätet. Jag är Leg. Sjukgymnast, jobbar med stroke-patienter och trivs väldigt bra med det. När jag inte jobbar gillar jag att träna (yoga, löpning, cykla mountainbike mm) och promenera i naturen. Jag mår så bra av det. Ett annat sätt att må bra på är att få utlopp för min kreativitet på olika sätt, gärna med en penna och ett ritblock och naturligtvis genom scrap och kortmakeri! Ibland försöker jag mig även på lite fotograferande.

Viktigast av allt är dock min underbara familj som jag bor tillsammans med i ett radhus i ett litet samhälle ca 3 mil utanför Göteborg. Familjen består av min make, Vincent 11 år och lilla Miranda, född i juni 2010. Just nu har jag det såååå bra och ser fram emot ett långt, härligt år som mammaledig.

Hur länge har du scrappat och vad har du för stil?
Jag började med scrapbooking/kortmakeri i början av 2009 när jag fick ett startkit med scrapgrejer av min fina man i julklapp. Han visste nog inte vad han släppte lös där..... ;) Från början hade jag främst tänkt att göra i ordning bröllopsalbumet men jag fastnade för kortmakeri. Jag scerappar även foton då och då men bröllopsbilderna ligger fortfarande som ett kommande projekt. Jag har nog ingen speciell stil men använder gärna lite romantiska papper och färger, väljer hellre lite lågmälda toner framför de skarpa och klara färgerna. Kanske kan man säga att min stil är lite hemmagjord eftersom jag nästan alltid ritar egna motiv?! :)

Hur är scrapbookingen viktig för dig?
Att sitta och skapa är en så skön avkoppling från vardagen! Just scrapbooking är så härligt eftersom det går att variera i det oändliga med alla härliga papper och fina dekorationer. Man mår bra i själen av att hålla på med detta helt enkelt! Sedan tycker jag att det är så roligt att kunna skicka hälsningar med personliga kort till vänner och bekanta.

Vad använder du mest när du scrappar?
Oj, vilken svår fråga... Jag är ju svag för papper med vackra mönster, gärna blommigt och prickigt, och jag vill gärna kombinera flera mönstrade papper på varje kort. Kanterna på papprena blir ofta distressade. Eftersom jag oftast ritar mina motiv till kort själv använder jag vattenfasta tuschpennor med tunn spets och färglägger gör jag med akvarellfärger på tub. Dekorerar gör jag gärna med blommor, band och en och annan knapp.

Välkommen Catta till Scrapgalens designteam!
Kram Petra och resten utav DT

2 kommentarer:

Cath. sa...

Vad skoj! Stort grattis! Ska bli kul att se vad du hittar på åt Scrapgalen! Stämplarna är sååå fina!!!

Catta/ eldhexan sa...

Tackar!!! *bugar o niger*