söndag 11 juli 2010

Rosa = gulligt?

Skrivet av Anneth/Lillnettan

Theresa Collins har kommit ut med två nya underbara bebisserier: Chic Bébé Boy och Chic Bébé Girl, som så ofta i blått och rosa. Papperen är sprillans nya och har i skrivande stund inte lagts upp i shoppen än, men om ni klickar på länkarna ovan så kan ni smygkika lite på kollektionerna i sin helhet.

Jag har ju inga egna barn, men papperen är så pass neutrala att de passar utmärkt till att även scrappa "vanligt" med - ofta är ena sidan mer bebisanpassad (bland annat med journalingrutor och annat i snirklig vintagestil) medan andra sidan är neutral. Bara att välja! Här har jag dock scrappat bilder på min söta mamma då hon var bebis.

Detta papper heter Girl Notes och är ett vanligt kvadratiskt papper som jag har klippt ut en form ur genom att lägga ett annat papper ovanpå och rita av. Som ni vet gillar jag inte när det blir för gullegulligt så jag sotade kanterna rejält med svart distressfärg. Jag klippte även ut en cirkel i vitt albumpapper och färgade in med distress och glimmer mist.

En klippa-ut-detalj ur ett av papperen, Calendar. Jag klippte inte ut så noga utan distressade ovankanten i stället; på så sätt smälte rutan in fint mot bakgrunden.

Självklart har jag inte använt originalfoton utan inscannade kopior som jag framkallat. För att ändå skapa en sliten, gammaldags effekt har jag filat kanterna med en vanlig nagelfil (en sådan med sandpapper, ni vet). Detta lilla foto sitter även på distanskuddar för en liten pop-up-effekt.

Det helt fantastiska papperet med kronor av olika modeller heter Ledger. Siffrorna kommer från detta Prima-alfabet, men jag har målat dem svarta och lackat dem med Crackle Accents.

Tack för titten, och glöm inte att kommentera!4 kommentarer:

Pysselbus sa...

Klart man måste kommentera en sådan snygg LO! Jag är verkligen inte en LO-tjej men detta var riktigt läckert! Gillar det "mörka" rosa... och alla häftiga detaljer... Nästan så man vill göra en LO....

//Linda

LillBlomman sa...

Toppen, toppenfin!!!

Ulrika sa...

Supersnyggt!! Och INTE för gullepluttigt!!

Lisa sa...

super fin lo, verkligen!