tisdag 28 september 2010

Även jag scrappar Primapapper såklart!

Hejsan svejsan alla scrapdiggare!
Jag är en lite tyst dt-medlem just nu, anledningen är den ni ser på min LO nedan... För 7 veckor sen gjorde jag första ultraljudet och fick se vår lilla Myra på bild... Igår var jag på rutinultraljudet och allt ser såååå fint ut, så idag vågar jag mig på att visa en LO där jag scrappat första ultraljudsbilden på Myran...

Jag fick ett så välfyllt och vackert paket av Petra i lådan för ett bra tag sen, och jag visste direkt att det här pappret från Primas "AnnaLee-collection" var det jag skulle använda till min ultraljudsbild och tankarna kring att kanske få ett fjärde barn.


Det är massa olika Primablommor, Jenni Bowlins underbara chipboardfjärilar (som jag inte hittar i butiken just nu), läckert glitter från YouDo och en cool skylt i skum från Pink Paislee (som jag för övrigt målat med grön akrylfärg för att matcha min sida). Jag har även använt vackra bokstäver från Prima, som jag helt fräckt målat svarta istället för den bruna orginalfärgen just för att det ska passa min sida.


Jag älskar små kluster av dekorationer och måste även få slå ett litet slag för de här ljuvliga turkosa minirosorna från Storyteller *kärlek*


Härnere ser du en underbart läcker "sockrad" blomma och en vacker vit spets från Prima samt underbara lite större minibokstäver från Adornit. Arket med minibokstäver innehåller bokstäver i flera olika pastellfärger, jag "lyckades" skriva mitt ord med samma färg dock.


Och så ett litet tips då :-) Såhär glittrade jag chipboardfjärilarna.

Jag valde att låta själva grunden på fjärilarna vara i sin råa kartongfärg, men vill du kan du först måla dom med någon färg.


Jag hade på 3D-lack på fjärilarna och innan lacket torkar så strösslade jag försiktigt på glittret så det fastnar i lacket. Låt dina fjärilar torka, sen är de redo att användas. Observera att det lack jag har fotograferat på bilden inte är samma som jag länkar till i butiken, men principen är densamma!


Och sist ett extra tips: även om glittret är väldigt drygt och det behövs så lite då du använder det så är du kanske en "spara" och inte en "slösa". Då är mitt tips att du viker ett A4-papper på mitten innan du börjar glittra. Lägg dina dekorationer ovanpå pappret och jobba med lack och glitter på pappret, lyft försiktigt bort dina dekorationer då du är klar och vik försiktigt ihop pappret så glittret samlas i den vikta skåran. Nu är det bara att hälla tillbaka det överblivna glittret i förpackningen igen.


Skapa nu lugnt i stugorna!!

3 kommentarer:

La Vikinga sa...

Gulligt!!

Snygga papper och dekorationer och sött motiv - RATTIS till Myran!

Charlotta

Pysselbus sa...

Åhhh, vad kul!!! Stort Grattis!!! Och grattis till en underbar LO... så läcker i färger och dekorationsval...


//Linda

Pillan sa...

En underbar LO och så fina blommor! Grattis till 4:e!!
-x-