tisdag 14 september 2010

Halloween med coola BoBunny och sammetsglitter!


Skrivet av Catta:

Det är några veckor kvar, men snart är det dags för många barns favorithelg under hösten: Halloween!
Petra har laddat i butiken för detta med coola papper från Bo Bunny: Who-ligans. Ta en titt på de alla kul papper med små monster och spindlar, i alla fall blev jag kär vid första ögonkastet när jag öppnade mitt DT-paket!

På det här kortet har jag använt "Spiders", "Bo" och en utklippt detalj från det här arket med cut outs.


Texten "It is Halloween" har jag stämplat och klippt ut till små fyrkanter. Bokstäverna fick sedan lite glitterlim på sig. Jag klippte ut några av spindlarna på pappret Spiders och läte dem bli dekoration. För att få lite mer skräck-känsla klippte jag ut ett par spindelben för hand och lät dem krypa fram över från papperskanten...jag kanske ska undvika att skicka kortet till någon med spindelfobi! ;)

I DT-kittet fick jag även med sammetsglitter som är en riktigt kul produkt! Detta är ett pulver som du strör över något du stämplat eller ett mönster ritat med lim för att få häftig effekt med fylligt utseende. På kortet drog jag en linje med lim runt den lilla bilden och la på pulver och vips så fick bilden en glittrig sammetsram! Jag gjorde även spindlebenen lite läskigt ludna på samma sätt.Jag testade att använda pulvret tillsammans med limpenna (hej) och med lim på flaska (hjärtat). Man kan använda en pensel för att lättare fösa pulvret dit man vill ha det. Låt pulvret ligga en liten stund så limmet hinner torka innan du tar bort överflödigt pulver.


Ett litet tips för att få ett mer täckande utseende då du använder limpenna är att skriva/rita med tusch först och sedan använda lim+pulver uppe på det (se bild nedan).

Lycka till!

Catta


4 kommentarer:

Lillnettan sa...

Det där läbbiga spindelkortet får du inte skicka till mig! ;-) Men fint var det!

Christel sa...

Jätteläckert kort och vilken effekt det blev med sammetspulvret!

Christel sa...

Jätteläckert kort och vilken effekt det blev med sammetspulvret!

LillBlomman sa...

Läckert!!!