måndag 25 april 2011

Klappjakt...

Jag hoppas att alla haft en mysig påskhelg och att ni som fortfarande har ett påsklov framför er fortsätter att ha det bra!

Idag ska jag visa en layout om en annan jakt än påskäggsjakten, nämligen om en klappjakt de hade på min sons skola före jul. Jag har lekt ganska mycket med akrylfärg på den här layouten och jag gjorde min bakgrund genom att först limma fast silkespapper med hjälp av multimedium. Jag knölade till det här och där och lät det torka. Sedan har jag grundat hela bakgrunden med gesso, innan jag målade med Studio akrylfärg. Jag använde den snygga "classic teal" tillsammans med vitt.


Wellpappramarna har jag målat med vit akrylfärg och de snygga burlap-stjärnorna grundade jag först med lite gesso och målade sedan med Studio akrylfärg "dab of yellow", också den blandad med vitt för att göra den ljusare.


Jag målade även de små klädnyporna i samma gula färg och innan jag fäste ramar och foton på bakgrunden så skvätte jag lite vit akrylfärg här och där. Jag målade också med lite, lite vit färg runt kanterna på min layout, för att få strukturen i det knöliga silkespappret att framträda lite mer.

Innan jag fäste stjärnorna sydde jag lite för hand på layouten, med broderigarn.Materiallista, scrapbooking - www.scrapgalen.se:

Färg: Studio Akrylfärg classic teal, dab of yellow och blank canvas
Dekorationer: Wellpappramar, tags och jutesnöre, burlap-stjärnor, miniklädnypor
Bokstäver:
My Little Shoebox minialfabetsstickers
Övrigt: Studio multimedium gloss

1 kommentar:

Mija ♥ sa...

Tack för massor av inspiration! Kul med silkespapperet -det måste jag prova, knöla till och kladda på - det är så kuuuul !!