tisdag 17 januari 2012

Akrylfärg och glam

Jag har kladdat lite med färg, närmare bestämt med Studio akrylfärg från Ranger. För att förlänga torktiden och därmed få mer tid på mig när jag blandade färgen använde jag Studio Extra Time som jag blandade med färgen. Akrylfärg torkar normalt väldigt snabbt och det är ju i många fall bra eftersom vi scrappare är otåliga och vill fortsätta jobba med våra projekt så snart som möjligt, men just om man vill blanda olika färger och skapa lite spännande effekter så är det toppen att kunna förlänga torktiden. Färgen torkar fortfarande förhållandevis snabbt. Enligt Rangers egen produktinfo förlänger man torktiden med 20-30 minuter om man blandat lika delar färg och medium.

Jag blandade färgen lite slarvigt, så att den blev lite lagom randig och flerfärgad. Sen smetade jag ut den i ett ganska tjockt lager med hjälp av en palettkniv och lät den torka. Jag har också skvätt lite vit akrylfärg över alltihop.


Jag har en massa blandade chipboardbokstäver i några plastlådor, sorterade i bokstavsordning och inte efter font. Jag försöker komma ihåg att plocka fram dem och inte bara låta dem stå och samla damm... och till den här layouten grundade jag dem med gesso, målade dem med gul akrylfärg och sedan med Glimmer Glam.


Chipboardstjärnan målade jag först rosa och sen använde jag Glimmer Glam Chandelier som är genomskinlig och glittrar underbart. Jag sydde fast trådtrasslet med symaskinen och limmade sedan dit knappen ovanpå.


Här ser man lite bättre hur jag smetade på färgen på bakgrunden.


Material - Scrapbooking hos Scrapgalen:
Accenter och effekter: Studio akrylfärg, Studio Extra Time, Tattered Angels Glimmer Glam
Dekorationer: chipboardstjärna

Ha en toppenbra dag!

4 kommentarer:

Ulle sa...

Vilken otroligt härlig LO! Så läcker!

Anonym sa...

LOVE IT :D Så läcker !
Hälsningar från Diana

LillBlomman sa...

Cad snyggt det var med det gröna, verkligen en inspirerande sida! Kram!

Catta/eldhexan sa...

Oj, vilket härligt smile och vilken härlig grön färg! Kan man bli annat än GLAD av denna LO??? =)