torsdag 19 januari 2012

TeknikTorsdag F-C Pit Pens!

Varmt välkomna till årets första tekniktorsdag! Jag hoppas att ni är lika laddade som vi i Teamet är! Det här med färger, mediums och roliga tekniker är verkligen något som ligger Scrapgalen varmt om hjärtat. Vi hoppas att vi även denna termin skall kunna inspirera er att våga testa olika produkter och tekniker. Kanske kan vi locka er att kliva ur era trygghets zoner? Den zonen har jag tagit ett stort kliv ur och ångrar det inte en enda dag. Jag känner att det finns oändligt många möjligheter att utvecklas som scrappare genom att våga testa nya saker. Så jag hoppas att ni vill följa med oss på resan!

Idag tänkte jag visa er en produkt som funnits ett tag hos Scrapgalen men kanske är nytt för många. Faber-Castells härliga pennor "Pit-pens" skall vi nu kika lite närmare på. Under tiden jag visar lite hur de fungarar skall jag även skapa två olika sidor i min Art-journal så får ni se hur läckert det kan bli med dessa pennor.


Här är de! India Ink Big Brush Pit Pen är de tjocka härliga pennorna som är fyllda med Ink i pennform och massor av pigment. Jag har även några i den tunna varianten som har samma egenskaper men tunn spets. Scrapgalen har de tunna i ett set med Sepia toner.
Det som är speciellt med dessa pennor är att de är helt luktfria. De är vattenfasta när de torkat och är färgbeständiga. De blöder inte igenom även om du ritar på tunnare papper och funkar även att rita med på tyg. Du kan dessutom färga in stämplar med dem.


Idag tänkte jag att vi skall använda oss av följande saker, förutom pennorna då, Gesso att grunda papper med, Art-journal, stämplar, pensel, Decou-page, bokpapper och mönstrat papper.


Som jag nämnt tidigare är de vattenfasta när de torkat men innan kan du ta en blöt/fuktad pensel och sprida färgen som vattenfärg. Perfekt om du vill ha en lite mjukare känsla. Jag börjar bygga en ram runtom min sida. Jag har först primat mina sidor med Gesso.


Nu vill jag ha kontraster på min bård så jag ritar med en svart penna över det jag dragit ut lite med pensel. Då pennan är tunn i ytterspetsen och tjockare inåt kan du skapa vackra bågar genom att vinkla din penna.


Nu vill jag stämpla en bakgrund på mitt första ark. Jag väljer ett Grid mönster och målar med pennan direkt på stämpeln. Jag tycker att det räcker till tre-fyra tryck med en målning. Man får då ett lite svagare avtryck på slutet vilket blir snyggt på bakgrunden.


Så där, nu är min första bakgrund klar. Visst blev det läckert!


På min nästa sida väljer jag liknande färger då det blir snyggt på ett uppslag i min Art-journal. Nu tänkte jag använda två färger på samma stämpel vilket är perfekt med dessa pennor. Det är jättelätt att få ett snyggt resultat.


Du kan också få ett lite mer akvarell liknande avtryck om du sprayar lite vatten på din infärgade stämpel. Det vill jag skapa ovanpå mitt tvåfärgade stämpelavtryck.


Så här kan det bli. Jag gillar när det inte blir alltför perfekt och då är denna teknik superrolig. Man vet aldrig exakt hur det blir med vattnet, lite som när man sprayar Mist.


Så här blev mitt färdiga uppslag. Tänk att jag enbart använt samma typ av penna!


Till min ena sida klippte jag ut en fågel i ett bokpapper och vingar i mönstrat papper. Jag använder nästan alltid mina Pit-pens att skugga med till motiv på Canvas eller andra alster när jag arbetar i Mixed-media. Innan jag börjar skugga har jag täckt mitt motiv med Decou-page. Då tycker jag att man får bästa resultat och det är lätt att gnugga. Rita runt motivet med en färg som passar.


Innan färgen torkat gnuggar du ut den lite med ett finger. På detta sätt skapar du enkelt lite djup på annars platta papper. När det torkat är det vattenfast och om du skulle vilja kan du t.ex Mista eller sätta dit glitter ovanpå. Hoppas att skillnaden syns?


Här är min färdiga fågel i bokpapper! Jag valde även att skugga fågel i bokpapper med samma kulör. Den skall få lite text också men annars tycker jag att den är fin som den är.


På mitt uppslag där jag stämplade med pennorna i olika färger målade jag en fågel med svart penna. Sedan färglade jag den med samma pennor och simsalabim så var den sidan också klar!

Nu får ni kasta er in i denna härliga värld av roliga och användbara pennor och lek loss!!! I butiken finns förpackningar där pennorna ligger tre och tre i olika färgnyanser som olika blåa eller gula till ett pris av 168kr. Superbra när man vill skugga och måla!

Många kramar från LillBlomman!

14 kommentarer:

TessiBessi sa...

Väldigt inspirerande =) Tack

Mija ♥ sa...

TACK Lilla Blomma för all inspiration! Älskar mina Pitt Pens och nu vet jag vad mer jag kan göra med dem;)

Camilla - Bitz n Picez sa...

Men ååååå! Har ni de pennorna?! Som jag letat!

Otroligt fint gjort och bra bilder!

Tack för inspirationen och köpsuget.

Ulrika sa...

Ååååh!!! Så snyggt! Så kul!! Jag vill också!!! :-))

LillBlomman sa...

Men oj vilken trevlig feedback så här på morgonen! Tack snälla vad glad jag blir:)

tyrasmatte sa...

Wow... hur läckert som helst.kram...tyrasmatte.

Stephi sa...

men så kul att få del av!!!!

Zezilia69 sa...

Inspirerande och snyggt! :)

Hegu sa...

Vilket inspirerande inlägg!! Jag har pennorna men vet inte vad jag ska använda för papper...denna bok säljer Petra den...får kolla det!:) Målar du på båda sidorna av ett papper eller hur gör du?

Tack för inspirationen!:)

LillBlomman sa...

Helene- jag brukar måla på båda sidor i mina Art-journals. Har du tunnare sidor kan du limma ihop några med ModPodge eller Decoupage. Har för mig att boken var på väg?

snojbi sa...

Men wooow hur läckert blev inte det där

Kramis

Jozebelle sa...

Ja, lite som du sa kan nog det här vara något för mej, jag vill verkligen prova det här, hoppas få lite pengar över så jag kan beställa.

Fast jag har nog tänkt använde det lite annorlunda.

Mikaela sa...

ursnyggt! har länge suktata efter de därpennorna så nu får jag väl ta mig i kragen o köpa några!

Jeanette Nyström sa...

Så snyggt! Jag köpte såna pennor i lördags på mässan så nu är det bara att öva:)

/Jeanette (Jeany)